Teknoloji

Nokia ve Samsung yeni 5G patent anlaşması imzaladı

nokia ve samsung

Nokia ve Samsung 5G teknolojisiyle ilgili patentler konusunda yeni bir anlaşmaya vardı. Bu anlaşma sayesinde Samsung, Nokia’nın 5G ve diğer teknolojilerdeki temel keşiflerini kullanması mümkün olacak. İki şirket daha önce de benzer bir anlaşma imzalamış ve bu anlaşma 2022’nin bitişiyle birlikte sona ermişti.

Konuyla ilgili olarak Nokia Teknolojiler Başkanı Jenni Lukander, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Samsung akıllı telefon endüstrisinin liderlerinden biri. Onlarla bu dostane anlaşmayı imzalamış olmaktan dolayı çok mutluyuz. Bu anlaşma iki şirkete de inovasyon özgürlüğü tanıyor ve Nokia’nın uzun soluklu bir yatırım sonucunda oluşturduğu patent portföyünün gücünü yansıtıyor.”

Nokia ve Samsung arasındaki yeni anlaşma 1 Ocak 2023’te yürürlüğe girdi

Nokia ve Samsung arasında 1 Ocak 2023’ten itibaren geçerli olan anlaşma çerçevesinde Samsung, kullandığı patentler için Nokia’ya lisans ücreti ödeyecek. Uzun süreli bu anlaşmanın diğer koşulları ise açıklanmış değil.

Nokia’nın portföyünde hâlihazırda 20 binden fazla patent ailesi bulunuyor. Bunlardan 4 bin 500 tanesi 5G teknolojisi için büyük önem taşıyor. Şirket, 2000’den bu yana Ar-Ge çalışmaları için 130 milyar avrodan fazla para harcadı.

İLGİLİ HABERLER