Eğlence

Nokia ve Nintendo’nun oyun telefonu N-Gage’in kaderini değiştirebilirdi

Nokia’nın seneler önce büyük beklentilerle lanse ettiği N-Gage servisinin ömrünün çok da uzun olduğu söylenemez. Belki daha önce planlandığı gibi Nintendo da işin içinde olsaydı, bu ikilinin elinden çıkan bir N-Gage’in kaderi çok farklı olabilirdi.

Pocket Gamers’ın haberine göre, Nokia N-Gage üzerinde çalışırken, Nintendo ve Nokia’nın Ar-Ge birimleri bir diğer yandan da Nintendo telefon konsepti üzerinde çalışma yürütüyorlarmış. Ne yazık ki, Nintendo yönetim kurulu projeye yeşil ışık yakmadığı için tüm çalışmalar boşa gitmiş. Adı açıklanmayan bir Nintendo çalışanı “Nintendo’nun çok muhafazakar bir şirket olduğunu unutmamalısınız. Şirketin sürekli çeşitli Ar-Ge projeleri oluyor, ancak bunların çoğu eninde sonunda veto yiyor. İşler böyle yürüyor.” şeklinde konuşmuş.

Nintendo telefon gerçek olsaydı neye benzerdi, bunu kimse bilmiyor. N-Gage telefonları oval bir şekle sahipti ve ekran nümerik klavyenin ve tuş takımının ortasında yer alıyordu. Ancak ekranı oldukça düşük çözünürlüklü ve renk bakımından fakirdi. Bu telefonların 2000’li yılların başında çıktığını düşünürsek, bu özellikleri çok da garip karşılamamak gerek.

Yıllar önce Nintendo telefon projesi gerçekleşmedi, ancak internete bağlanabilir mobil oyun konsolları Nintendo’nun gündeminde hep oldu. Örneğin, Nintendo 3DS için geliştirilmiş olan ve erişim noktalarını ve nokta bağlantıları akıllı bir şekilde kullanan CrossPass WiFi sistemi mobil konsolun ağa bağlanma yeteneğini maksimuma çıkarıyor. Yine de, Nintendo’nun başkanı Satoru Iwata oyun konsollarına 3G bağlantısı eklemenin şirketin düşündüğü birşey olmadığını, aylık üyelik ücretlerinin bu düşünceyi gerçekleştirmeye engel olduğunu söylüyor.

İlgili – Nokia Blog

İLGİLİ HABERLER