Teknoloji

Nokia ve Bing Haritalar’a estetik güncellemeler

Nokia ve Microsoft arasındaki işbirliği Windows Phone cephesinde hızla ilerliyor. Sadece bu alanda değil, harita servisleri alanında da önemli gelişmeler var. Nokia Haritalar servisinde bazı tasarım değişiklikleri yapıldı ve bu değişiklikler kademe kademe Bing Haritalar’a da eklenecek. Burada amaç kullanıcılara gözü yormayacak sadece haritalar sunmak ve böylelikle harita içinde kaybolmadan istedikleri noktaya kolaylıkla ulaşmalarına yardımcı olmak.

Haritaların birleştirilmesine ek olarak yazı tiplerinde de bazı düzeltmeler yapıldı. Kullanılan yeni yazı tipi daha net ve okunaklı hâle geldi, Nokia’nın Pure yazı tipi kullanılmaya başlanmış. Renklerin kullanımında da bazı oynamalar yapılmış ve haritaların kontrastı daha da artırılmış. Bu da farklı yolların birbirinden ayrılmasına yarıyor. Örneğin, İstanbul haritasına baktığımızda TEM otoyolunun mor ve kalın renkte gösterildiğini görüyoruz. Birinci ve ikinci köprü yollarını bağlayan ara bağlantı yollarıysa kalın sarı çizgilerle gösterilmiş. Harita üzerindeki tanımlayıcı yazılarının gri renkte yazılması da haritaları daha fazla ön plana çıkarmış.

Sonuç olarak Nokia Haritalar üzerinde yapılan değişiklikler olumlu olmuş. Yeni düzeni kendi gözünüzle görmek için aşağıdaki bağlantıyı takip edebilirsiniz.

İlgili – Nokia Haritalar
İlgili – Nokia Conversations

İLGİLİ HABERLER