Teknoloji

Nokia ve Accenture arasındaki Symbian dış destek anlaşması tamamlandı

Önümüzdeki dönemde akıllı telefon stratejisini Microsoft’un Windows Phone işletim sistemi üzerine kuran Nokia, Symbian için de uzatmaları oynamaya başladı. En erken 2016 yılına kadar bu platformu destekleyeceğini belirten şirket bununla birlikte Symbian’la ilgili tüm çalışmaları da dışa bırakıyor.

Nokia’nın Symbian işletim sisteminin geliştirme ve destek aktivitilerini bir küresel yönetim danışmanlık, teknoloji servisleri ve dış tedarik şirketi Accenture’a devredeceğini daha önceden biliyoruz. Accenture en erken 2016 yılına kadar Symbian desteğini esas olarak sunan şirket olacak. İki şirket arasında imzalanan anlaşma kapsamında Nokia, Çin, Finlandiya, Hindistan, Büyük Britanya ve ABD’deki toplam 2300 çalışanını Symbian üzerinde çalışmaya devam etmeleri amacıyla Accenture’a gönderdi. Böylelikle Symbian’ın daha stabil bir yapıda varlığını, en azından 2016 yılına kadar sürdürmesi sağlanacaktır. Tabii, Accenture’ın göstereceği performans da bunda önemli bir rol oynayacak.

Nokia son olarak Symbian Belle işletim sistemini tanıtmıştı. İlk olarak Nokia 600, Nokia 700 ve Nokia 701 ile gelecek olan bu işletim sistemi şu anda piyasada olan Nokia N8, E7, C6-01, C7 ve E6 gibi cihazlarda da kullanılabilir olacak.

İlgili – MarketWatch

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER