Teknoloji

Logosunu yenileyen Nokia farklı sektörlere açılıyor

nokia

Nokia neredeyse 60 yıl sonra ilk kez marka kimliğinde değişikliğe gidiyor. Artık yola bir telekom ekipmanı üreticisi olarak devam eden Finli şirket, yeni dönemde agresif büyümeye odaklanıyor. Şirketin marka stratejisindeki değişikliği MWC 2023 öncesinde Reuters’e konuşan CEO Pekka Lundmark duyurdu.

Yeni logoda beş farklı şekille şirketin adı oluşturuluyor. Eski logoda kullanılan mavi renkten de vazgeçilecek ve yeni logoda senaryoya göre farklı renkler tercih edilecek. Eski logonun akıllara telefonları getirdiğini söyleyen Lundmark, artık bir kurumsal teknoloji şirketi olduklarını belirtti.

2020’de şirketin başına geçen Lundmark, üç aşamalı bir stratejiyle hareket edeceklerini belirtmişti. Bu üç aşama sırasıyla “Sıfırla”, “İvmelen” ve “Ölçeklendir” adını taşıyor. İlk aşamayı tamamladıklarını söyleyen Lundmark, ikinci aşamanın başladığını dile getirdi.

Finli üretici, telekom şirketlerine ekipman sattığı servis sağlayıcısı pazarında büyümeyi sürdürmeyi hedefliyor. Ancak yeni dönemde başka alanlardaki şirketlere ekipman satmak da şirketlerin önceliklerinden biri olacak.

Büyük teknoloji şirketleri ve Nokia gibi telekom ekipmanı üreticileri, otomasyonla çalışan fabrikalara 5G şebekeleri ve ekipmanları satıyor. Finli üretici, farklı alanlarda da büyüme seçeneklerini de değerlendirecek.

Nokia “lider olabileceği” pazarlara girecek

Lundmark konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Geçtiğimiz yıl kurumsal pazarda yüzde 21 oranında büyüdük. Bu da satışlarda yüzde 8’lik artışa veya 2 milyar avroya tekabül ediyor. Bunu mümkün olan en kısa sürede çift haneye taşımayı hedefliyoruz. İşaret çok açık. Küresel alanda lider olabileceğimiz pazarlarda olmayı istiyoruz.”

Finli üreticinin otomasyon ve veri merkezi gibi pazarlara kayması, şirketin Microsoft ve Amazon gibi teknoloji devleriyle rekabet edeceği anlamına geliyor.

İLGİLİ HABERLER