Teknoloji

Nokia uygun fiyatlı 3G telefonları 207, 208 ve çift SIM destekli 208’i tanıttı

Akıllı telefon segmentinde Microsoft ile ortak hareket ederek hazırladığı Lumia cihazlarıyla öne çıkmaya çalışan Nokia, kendisinin yıllarca itici gücü olan klasik cep telefonu segmentinde ürünler hazırlamayı da ihmal etmiyor. Şirket yeni cep telefonları 207, 208 ve çift SIM destekli 208’i görücüye çıkarırken, akıllı telefonlarına bir alternatif düşünen veya mevcut telefonunu yenilerken akıllı telefona geçiş yapmayı istemeyen kullanıcıları hedefliyor.

nokia-207-208-040713

Tasarım bakımından eski cep telefonlarını andıran 207 ve 208, özellikler bakımından ise günümüzün modern cep telefonlarında bulunan Bluetooth 3.0 bağlantı, 32 GB’a kadar microSD desteği gibi özelliklerle kullanıcıların karşısına çıkacak. 208 modellerine 1.3 megapiksellik bir kamera ekleyen Nokia, 207’deyse kamera yerleştirmeyi tercih etmemiş. 208’de mikro SIM yuvasının bulunmasıysa bu modeli akıllı telefonuna bir yedek isteyenler için tercih edilebilir bir alternatif  haline getiriyor.

258 MB flaş hafızaya sahip olan 208’de 1020 mAh kapasiteli pil, 2.4 inç’lik QVGA çözünürlüklü ekran, AHJ kulaklık desteği ve 3.5 mm. AV girişi bulunuyor. Web’de dolaşım için her iki telefonda da Nokia Xpress Browser tercih edilirken; Facebook, Twitter, WhatsApp ve YouTube gibi sık kullanılan uygulamalar da cihazlarla birlikte önceden yüklü olarak kullanıcılara ulaştırılacak. Nokia Mobile Store da uygulama indirmek isteyen kullanıcıların hizmetinde olacak. Siyah, beyaz, kırmızı ve cam göbeği renk seçeneklerine sahip olan telefonların ABD’de 68 dolar civarından satılacağı belirtilirken, piyasaya çıkış tarihi olarak bu yılın üçüncü çeyreği işaret edildi.

İlgili >> Nokia

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER