Teknoloji

Nokia’dan beklenen üst sınıf Android cihazı yolda olabilir

nokia-x-inceleme-00011

Nokia’nın bir Android cihazı hazırlaması uzun yıllar almış, ancak şirketin Android vizyonunun ilk örnekleri de beklentileri tam anlamıyla karşılamamıştı. 2014’ün başlarında uygun fiyatlı Android telefonlarını duyuran Nokia, tam teşekküllü bir Android sürümünü tercih etmemişti. Microsoft’a satış sürecinin tamamlanmasının ardından bir Android telefonu daha duyuran şirket, mevcut yaklaşımından taviz vermemişti.

Ortaya atılan son dedikodular bu durumun yakında değişebileceğini gösteriyor. Microsoft’un önümüzdeki dönemde daha farklı bir Android telefonu piyasaya süreceği ve bu cihazın X serisi yerine Lumia serisi altında bulunacağı iddia ediliyor. İddianın kaynağının isabetli tüyolarıyla tanınan Evleaks’in olması da güvenilirliğini biraz daha artırıyor. Cihazın özellikleri konusundaysa şimdilik bir bilgi bulunmuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Nokia X İncelemesi

Akıllı telefon pazarında Google’dan pay çalmaya oynayan Microsoft’un tam teşekküllü bir Android cihazı hazırlaması kulağa pek mantıklı gelmiyor. Ancak, iddialar doğru çıktığı takdirde, Lumia serisine ait bir Android cihazın daha iyi özellikler ve daha kaliteli bir tasarımla geleceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Sonuç ne olursa olsun, Microsoft Android üzerinden para kazanmayı sürdürüyor. Android cihaz üreticileriyle çeşitli lisans anlaşmaları yapan şirket, bu anlaşmalar sayesinde yılda 2 milyar dolar civarında bir parayı kasasına koyuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER