Teknoloji

Nokia telefonları için Android 11 güncelleme takvimi yayınlandı ve geri çekildi

Nokia telefonları için Android 11 güncelleme takvimi yayınlandı ve geri çekildi

HMD Global, Nokia markalı akıllı telefonların dizginlerini devraldığında, yalnızca fiyatlandırmasıyla değil, belki daha da önemlisi yazılım güncellemelerine olan bağlılığıyla da diğerlerinden farklı olma sözünü vermişti. Saf Android deneyimine bağlı kalmanın yanı sıra şirket, hızlı ve zamanında güncellemeler sözü de verdi. Bu, çoğu aylık güvenlik güncellemeleri için aşağı yukarı doğru olabilir, ancak Android 11 için yayınlanan güncelleme yol haritasının geri çekilmesi, HMD’nin büyük Android sürümlerini yakalama konusunda biraz sorun yaşıyor olabileceğini işaret ediyor.

Nokia Mobile Twitter hesabı tarafından yayınlanan ve daha sonra kaldırılan bir tweette, geçtiğimiz 3 yıl içinde gerçekleştirilen 1000 güncellemeyle övünülüyor. Bu sayı muhtemelen her cihaz için yayınlanan neredeyse her ay yayınlanan güvenlik güncellemelerini de içeriyor. Henüz bu ayın başlarında dağıtıma çıkarılan Android 11 için güncelleme süreci henüz başlatmadı. Neyse ki Neowin, tweet kaldırılmadan önce kanıt niteliğinde bir ekran görüntüsü almayı başarmış.

Nokia telefonları için Android 11 güncelleme takvimi yayınlandı ve geri çekildi

Bu yıl Nokia 2.2, 5.3, 8.1 ve 8.3 5G olmak üzere yalnızca üç Nokia telefonu bir Android 11 güncellemesi görecek. Güncellemelerin çoğu, 2021’in birinci ile ikinci çeyreğinde gerçekleşecek ve birçok ikinci ile dördüncü nesil arası modeli kapsayacak. Ancak, Nokia 1 Plus ve Nokia 9 PureView ki, ikincisi Nokia’nın nominal amiral gemisi olarak kabul edilir, 2021’in ikinci çeyreğine kadar Android 11’i almayacak.

Elbette listeye dahil olmayanlar, örneğin Nokia 1 ve Nokia 8 Sirocco, Android 10’da kalıyor. Listedeki en eski telefonun iki yaşında olduğu göz önüne alındığında, yine de düzgün bir şekilde standart iki yıllık destek taahhüdü sağlanacak gibi görünüyor.

Hâlâ değişebilecek olan zaman çizelgesi geç tarihleri işaret etse de, karşılaşılan durum Android dünyasında gerçekten sıra dışı sayılmaz. Ancak HMD Global’in sorunu da tam olarak burada yatıyor. Android yazılım deneyimi söz konusu olduğunda daha iyisini yapmayı vaat eden bir şirket için, herkes kadar geç bir programa sahip olmak gerçekten güven verici sayılmaz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER