Teknoloji

Nokia tasarım şefi Marko Ahtisaari’den gelecek Nokia telefonlarına yönelik ipuçları

Nokia’nın tasarım şefi Marko Ahtisaari, şirketin CEO’su Stephen Elop’u saymazsak şirketin en önemli çalışanı olabilir. Şirketin insanların ilgisini çekecek ve onları Nokia telefon satın almaya itecek donanım ve yazılımları oluşturma husunda büyük sorumluluğa sahip olan yönetici şirketin geleceğe dönük planları konusunda açıklamalarda bulundu.

Ahtisaari The Guardian’a verdiği röportajda geleceğin Nokia Windows Phone cihazlarında görebileceğimiz yeniliklerle ilgili bazı ipuçları verdi. Çeşitli Symbian cihazlarında sunulmaya başlanan NFC’nin aksesuarları eşleme gibi aktiviteleri basitleştirme konusundaki çekiciliğinden bahseden yönetici, bu teknoloji desteğinin yıl içinde Windows Phone cihazlarına geleceğini de belirtti.

Ahtisaari, Nokia N9‘da garip bulduğumuz, Lumia 800’de de varlığını koruyan garip microUSB kapağına da değindi, hareket eden bir parçanın sökülmesi ve o bileşenin yerine daha güzel birşeyin yerleştirilmesi mümkün olursa, bunu yapacaklarını belirtti, herhangi bir konnektör portu barındırmayan telefonlara atıfta bulundu. Aslında NFC, Bluetooth, kablosuz şarj gibi teknolojiler düşünüldüğünde Ahtisaari’nin vizyonunun hayata geçmesi çok zor ve uzak sayılmaz.

İlgili – The Guardian

İLGİLİ HABERLER