Teknoloji

Nokia “sadece tablet çıkarmış olmamak için” tablet çıkarmıyor, farklılık arıyor

Apple, RIM, Samsung, HTC, Acer, Asus gibi şirketlerin ürün portföyünde tabletler yer alıyor. HP ve Sony de yepyeni tabletlerini tanıttı ve önümüzdeki aylarda bunların piyasada olması bekleniyor. Bu durumda Nokia ürünleri arasında tabletin yer almadığı tek büyük üretici olarak dikkat çekiyor. Şirket şu anda akıllı telefon stratejisini Windows Phone üzerinde geliştirmekle meşgul, ancak insan yine de Finlandiyalı şirketin bir tablet planı olup olmadığını merak ediyor.

Nokia’nın tepe yöneticisi Stephen Elop Finlandiya’da YLE TV kanalına verdiği röportajda tabletler hakkında görüş belirtmiş. Cümlelerini oldukça dikkatli seçen CEO “Microsoft’un teknolojisinin ve yazılımının avantajını kullanabilir ve Windows tabanlı tablet geliştirebilirdik, ya da elimizdeki diğer yazılım olanaklarını kullanarak birşeyler yapabilirdik. Ekibimiz şu anda Nokia için en doğru tablet stratejisini belirlemek için çalışıyor.” şeklinde konuştu. Diğer bir deyişle Nokia Windows 7, MeeGo ve tablet dostu olarak nitelendirilen Windows 8 tabanlı tablet ihtimalleri üzerinde çalışıyor. Ancak bunlardan en son seçenek diğerlerine göre daha ağır basıyor.

Ancak Elop’un röportaj sırasında sarfettiği şu sözlere de dikkat etmek gerek:

“Piyasada 200’ün üzerinde farklı tablet var ve onlardan sadece bir tanesi gerçekten işi iyi götürüyor. Ve benim ekibe söylediğim şey, piyasadaki 201’inci tablet olmak istemediğim. Duruma eşsiz Nokia bakış açısıyla yaklaşmak zorundayız, bu nedenle ekipler piyasadaki diğer ürünlerden farklı olacak birşeyler üzerinde çok sıkı şekilde çalışıyor.”

Elop bu sözlerinin ardından kendisine aceleleri olup olmadığını soran sunucuya ise şu yanıtı verdi:

“Doğru şeyleri yapmak için her zaman acele ediyoruz, ancak biz genellikle doğru şeyi yapmak için acele ederiz.”

Stephen Elop’un röportajında Nokia’da beklenen işten çıkarmalar, ilk Nokia Windows Phone cihazı, Symbian, Apple ve Google gibi rakiplere karşı yürütülen rekabetle ilgili detaylar da yer alıyor. Aşağıdaki bağlantıdan bu röportajın tamamına ulaşabilirsiniz.

İlgili – YLE

İLGİLİ HABERLER