Teknoloji

Nokia tablet tanıtımı için paylaşımlarına devam ediyor

nokia tablet
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

HMD Global, 6 Ekim’de gerçekleştireceği etkinlikte yeni mobil cihazını tanıtacak. Ancak bu cihaz bir akıllı telefon olmayacak. Nokia markalı bir Android tablet kullanıcılarla buluşacak. Etkinlik için geri sayım devam ederken, Nokia da yeni cihazına yönelik heyecanı artırmaya devam ediyor.

Nokia’dan yapılan paylaşımda, Nokia 3310 bir tabletin yanında görülüyor. Bu fotoğrafa eşlik eden yazıda ise “Bir Nokia telefondan beklediğiniz her şey bir tablette. 6.10.21’de geliyor” cümlesi yer alıyor.

Bunun Nokia’nın ilk tableti olmadığını belirtmek gerekiyor. Microsoft’un Nokia’nın mobil donanım birimini satın aldığı 2014 yılında da Nokia N1 duyurulmuştu. 8 inç ekranlı alüminyum kasalı Android Lollipop işletim sistemli cihaz, Intel Atom işlemci ve USB-C girişi de barındırıyor.

Bundan iki yıl sonra kurulan HMD Global ise telefon birimini Microsoft’tan satın almış ve Nokia markasını lisanslamıştı. Dolayısıyla bu cihaz HMD’nin Nokia’nın markasını kullandığı ilk tableti olacak. Bunun dışında tablete dair bilinenler oldukça sınırlı.

Tanıtılacak cihazın bir süredir konuşulan Nokia T20 tablet olması ihtimaller arasında yer alıyor. 10.36 inç ekran, 4 GB RAM, 64 GB depolama alanı, Wi-Fi ve 4G bağlantı desteği tabletin özellikler listesinde sayılıyor. Tabletin Avrupa’da 217 avrodan başlayan fiyatlarla satılması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER