Teknoloji

Nokia 6 Ekim’de yeni tableti T20’yi duyurabilir

nokia t20

Nokia, sosyal medya aracılığıyla 6 Ekim’de yeni bir ürün duyurusu yapacağını açıkladı. Şirketin paylaşımındaki görselde, geçmişten bugüne çıkan Nokia telefonların yanında büyük bir kutu görülüyor. Bu da akıllara tanıtılacak ürünün Nokia T20 tablet olması ihtimalini getiriyor.

Daha önce çıkan dedikodulara göre, Nokia T20’de 10.36 inç büyüklüğünde bir ekran bulunacak. 4 GB RAM ve 64 GB depolama alanına sahip tabletin Wi-Fi ve 4G versiyonlarıyla kullanıcıların karşısına çıkacağı iddia edilmişti.

Geçmiş sızıntılar, Nokia T20’nin uygun fiyatlı bir tablet olacağını da göstermişti. Tabletin Wi-Fi modelinin Avrupa satış fiyatının 217 avro civarında olması bekleniyor. Bu da T20’yi iPad’den ziyade Amazon’un Fire tabletleriyle rekabet edecek bir yere oturtuyor.

Nokia’nın duyuru için seçtiği tarih, şirketin yeni James Bond filmi No Time to Die’ın rüzgarından faydalanmak istediğini de gösteriyor. Filme sponsor olan Nokia, James Bond’u Nokia 8.3 5G’nin tanıtımında kullanmak istemişti. Ancak filmin vizyona girişinin koronavirüs nedeniyle ertelenmesinin ardından Nokia 8.3 5G’nin yerini dayanıklı kasaya sahip Nokia XR20 almıştı.

T20, Nokia markalı ilk tablet olmayacak. 2014’te Nokia N1 kullanıcıların karşısına çıkarken, 2013’te Nokia Lumia 2520 tablet tanıtılmıştı.

İLGİLİ HABERLER