Manşetler

Nokia Symbian Belle sürümünü tanıttı – Galeri & Video

Symbian’ın gelecek versiyonu Symbian Belle bugün tanıtıldı. Symbian Anna’nın halefi niteliğindeki bu akıllı telefon işletim sistemiyle birlikte Symbian şimdiye kadar olmadığı şekilde daha iyi bir görünüme ve fonksiyona kavuşacak.

Symbian Belle’nin başlıca yenilikleri arasında yeni bileşenleri, daha fazla özelleştirme seçeneği, yeni uygulamalar ve dahili NFC işlevi bulunuyor. Güncellenmiş işletim sistemi yeni Symbian akıllı telefonlarında gelecek, ayrıca Symbian Anna ile çalışan telefon sahibi kullanıcılara ücretsiz olarak sunulacak.

Video: Symbian Belle Tanıtım Videosu

İşte Symbian Belle’nin başlıca yenilikleri:

  • Boyutlandırılabilir, canlı bileşenler: Saat, e-posta, müzik çalar, favori kişiler ve takvim gibi bileşenler yeniden yapılandırıldı ve beş farklı boyutta geliyor. Bu bileşenlerin boyutları ayarlanarak tamamen kişiselleştirilmiş ekran kümeleri oluşturmak mümkün. Bu arada Bluetooth ve profil değişimi gibi işlevler için de yeni bileşenler sunuluyor.
  • Daha fazla ana ekran: Symbian Belle ile birlikte maksimum ana ekran sayısı üçten altıya çıkarıldı.
  • Geliştirilmiş durum çubuğu: Yeni durum çubuğu daha modern, daha düzgün bir görünüme sahip. Ayrıca Android’de olduğu gibi çekilerek aşağı doğru genişletilebilen, bildirimleri ve ortak ayarları gösteren bir yapıya kavuşuyor.
  • Modernize edilmiş navigasyon: Ekranın altında yer alan navigasyon ve seçenekler çubuğu, Nokia N9’daki gibi, modern ve yeni bir görünüme kavuştu.
  • Yeni uygulamalar: Microsoft Lync, Sharepoint, OneNote, Exchange Active Sync ve PowerPoint Broadcaster gibi iş odaklı uygulamalar geliyor.
  • Bilgilendirici kilit ekranı: Yeni kilit ekranı cevapsız çağrıları, gelen kutusundaki mesajları ve daha fazlasını gösterme yeteneğine sahip. Ayrıca kullanıcılar kilit ekranlarına renkli duvar kağıtları da ekleyebilecek.
  • NFC cihazları: Symbian Belle ile birlikte NFC (Yakın Alan İletişimi) işletim sistemine derin bir şekilde entegre edilmiş hâle geldi. Artık kullanıcılar resim paylaşımı, aksesuar bağlantısı gibi işlevleri cihazları birbirine hafifçe dokundurarak yapabilecek.
  • Görsel çoklu işlev yönetimi: Açık olan uygulamalar büyük ve canlı resimlerle birlikte daha iyi şekilde görünebilecek, uygulamalar arasında geçiş kolaylaşacak.

Galeri: Symbian Belle
[nggallery id=652]

Nokia N8, E7, C7, C6-01, X7, E6 ve 500 gibi mevcut Symbian^3 telefonlarıyla önümüzdeki aylarda piyasaya çıkacak yeni modeller Belle ile birlikte çalışacak.

İLGİLİ HABERLER