Teknoloji

Nokia Symbian “Anna” güncellemesini duyurdu; N8, E7, C7 ve C6-01 güncellemeyi önümüzdeki aylarda alacak – Video

Nokia’nın Symbian için geniş kapsamlı bir güncelleme çıkarmasını aylardır bekliyoruz. Geçen haftasonundan itibaren Nokia’nın bugün tanıtmış olduğu Nokia X7 üzerinde görme fırsatına eriştiğimiz yenilenmiş Symbian arayüzü “Anna” adıyla resmiyet kazandı. N8, E7, C7 ve C6-01 cihazları daha önce Symbian^3 adıyla bilenen bu yeni yazılımı önümüzdeki aylarda alacak. Yeni duyurulan X7 ve E6 cihazları ise bu işletim sistemi versiyonu yüklü şekilde gelecek.

Symbian Anna ile birlikte gelen değişikliklere göz atacak olursak, ana ekranda kaydırma işlevinin iyileştirildiğini, yenilenmiş internet tarayıcısını ve dikey konumda ekran üstü QWERTY klavyenin varlığını görüyoruz. Yeni ikon setlerinin kullanıldığı arayüzle birlikte üzerinde yoğun bir şekilde yenileme çalışmasının yapıldığı ve arama tahmin özelliğinin eklendiği Ovi Haritalar uygulaması da geliyor. Nokia, Ovi Haritalar’ın pazardaki en iyi harita çözümü olduğunu düşünüyor, aslında Microsoft’un bu servisi Bing’e entegre edecek olması Finlandiyalı şirketin bu inancını destekler nitelikte görülebilir.

Symbian “Anna” güncellemesi yapılması planlanan işlerin ilk adımı olacak ve hemen hemen tamamıyla müşterilerden gelen geri bildirimlere göre sonraki adımlar şekillenecek. Bu arada Nokia, Ovi Mağaza ile ilgili çeşitli detayları da paylaştı. Şirketin şu anda 40 binlik uygulama rakamına sahip uygulama deposu üzerinden her gün toplam beş milyonluk indirme işlemi gerçekleştiriliyor.

Symbian Anna ile gelen yenilikleri kendi gözlerinizle görmek için aşağıdaki videoya göz atabilirsiniz.

Video: Nokia X7 üzerinde Symbian Anna

İlgili – Nokia Events Discover Symbian

İLGİLİ HABERLER