Teknoloji

Nokia Symbian adını attı, Symbian Belle artık Nokia Belle olarak anılacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Aslında ortak bir mobil işletim sistemi platformu olan, ancak sonrasında Nokia ile özdeşleşen, bir ara açık kaynak platformu hâline çevrilip sonra tekrar Nokia’nın çatısı altına sokulan Symbian yolun sonuna geldi. Aslında bu tabir biraz yanlış oldu, yolun sonuna gelen işletim sistemi değil, Symbian markası oldu.

Nokia, Symbian Belle‘in bundan böyle Nokia Belle olarak adlandırılacağını açıkladı. Şirketin resmi blogu üzerinden yayınlanan bu yazıyla değişiklik duyuruldu. Bu arada Nokia Belle’in Nokia N8, E7, E6, X7, C6-01, C7 ve Oro gibi mevcut cihazlara şubat ayından itibaren dağıtılmaya başlanacağı duyuruldu. Listedeki cihazlar Belle güncellemesiyle birlikte daha fazla ana ekran ve geliştirilmiş bileşen desteğiyle tanışacak.

Nokia bu yıl çıkan Symbian güncellemelerine Anna, Belle gibi kadın adları vermeye başlamıştı. Önümüzdeki dönem için planlanan güncellemeler için de Carla ve Donna gibi adların verileceği söyleniyordu. Görünen o ki, Belle işletim sistemine yapışıp kalacak. Bundan sonraki güncellemelerin sınıflandırılmasının nasıl yapılacağını merak ediyoruz.

İlgili – Nokia Conversations

İLGİLİ HABERLER