Teknoloji

Nokia Sleep hem uykuyu izleyecek hem de çevresel koşulları düzenleyecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nokia sleepNokia’nın en yeni sağlık ürünü, daha önce geliştirilmiş bir ürüne farklı bir bakış açısı getiriyor. Finli şirket, Nokia Sleep adını verdiği yeni ürününü CES 2018’de gözler önüne çıkarttı. Sleep, Nokia tarafından “yatak koruyucusuna yerleştirilen gelişmiş bir sensör” olarak tanımlanıyor.

Wi-Fi bağlantı desteğine sahip yatak koruyucusu, çarşafın altına yerleştiriliyor ve uyku düzenini kayıt altına alıyor. Sleep tarafından kaydedilen veriler, Nokia’nın Health Mate uygulamasıyla eş zamanlanıyor. Burada analiz edilen veriler, uyku puanının hesaplanmasında kullanılıyor. Nokia’nın uyku sensörü, horlama düzenlerini de takip ediyor.

Sleep’in yetenekleri sadece uykuyu takip etmekle sınırlı kalmıyor. IFTTT entegrasyonu sayesinde kullanıcılar uyku alışkanlıklarına bağlı olarak yerine getirilecek görevler oluşturabiliyor. Örneğin, kullanıcılar uykuya daldığında odadaki ışıkların otomatik olarak kapatılması veya sıcaklığın indirilmesi sağlanabiliyor. Ya da uyanıldığında perdelerin açılması mümkün kılınabiliyor. Ancak bunun için ışık, termostat ve perdelerin internete bağlı olması gerekiyor.

Nokia’dan yapılan açıklamaya göre, Health Mate uygulaması da Amazon Alexa ile uyumlu hâle geldi. Böylelikle kullanıcılar Health Mate’te kayıtlı verilerini Alexa’yı taşıyan cihazlar üzerinden de kontrol edebilecek.

Nokia Sleep Withings Aura’yı yeniden canlandırıyor

Nokia, Withings’i 2016’da satın almıştı. Withings’in ürünlerini kendi portföyüne uyarlayan şirket, bu yaklaşımı Nokia Sleep ile sürdürüyor. Sleep, Withings’in 2014’te tanıttığı uyku takibi cihazı Aura’nın yenilenmiş ve geliştirilmiş bir versiyonu olarak tanımlanabilir.

İLGİLİ HABERLER