Teknoloji

Nokia’nın şirket sözleşmesi giyilebilir ürün planlarını işaret ediyor

nokia-morph-271015

Nokia’nın bireysel tüketici elektroniği pazarına geri dönüş yapıp yapmayacağı konusunda kafalarında hâlâ soru işareti olanlar ortaya çıkan son kanıtla birlikte ikna olabilirler. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurulu’ndan sonra Nokia’nın yayınladığı basın bülteni çok şey anlatıyor.

Nokia, Şirket Sözleşmesini aralarında mobil cihazlar, giyilebilir ürünlerin de bulunduğu yeni hedefleri de içerecek şekilde yeniden düzenlemek istiyor.

Nokia’nın mobil cihazlara, özellikle de akıllı telefonlara geri dönüş yapacağı artık kesin gibi. Finlandiyalı şirket şu anda Microsoft’a devir sırasında imzaladığı iyi niyet anlaşmasının zorunlu kıldığı bekleme süresinin bitmesini bekliyor, ondan sonra akıllı telefon üretimine ve satışına başlayacak. Nokia markalı akıllı telefonlar gelecek yıl epey ilgi çekecek gibi görünüyor.

Giyilebilir ürünler ise Nokia’nın ilgi duymaya başladığı yeni alanlardan biri sayılabilir. Nokia’nın akıllı giyilebilir cihaz işine girmek istediğine dair dedikodular ortalıkta dolaşıyordu, ancak bunların endüstriyel veya tıbbi uygulamalarla sınırlı olacağı düşünülüyordu. Ancak görülüyor ki, şirket tüketici elektroniği cihazlarıyla birlikte bu alanda da ilerlemeyi düşünüyor. Nokia’nın akıllı saatler henüz bu kadar gündemde değilken bile ilginç giyilebilir ürün fikirleri mevcuttu. Esnek akıllı telefonlardan kendi akıllı saat konseptine kadar farklı Nokia fikirlerine dair haberlere rastlamıştık. Belki de Nokia artık bu planlarını raftan indirme zamanının geldiğini düşünüyordur.

Nokia şu anda kimliğini arıyor. Mobil alandaki işlerinin temelini bünyesinden ayırdıktan sonra şirket dikkatini başka alanlara çevirmeyi denedi. Öncelikle HERE haritalara, daha sonra da mobil şebeke altyapısına odaklandı, Alcatel-Lucent’i satın aldı. Ancak bireysel tüketici elektroniği pazarına da ilgisini kaybetmediğini çeşitli fırsatlarla belli ediyordu. Finlandiyalı şirket 2016’da bu alanda sıfırdan başlangıç yapacak gibi görünüyor, son kanıtlar artık bunu neredeyse kesinleştiriyor.

 

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER