Manşetler

Nokia Sirius tablet piyasaya “Lumia 2520” adıyla çıkabilir

Nokia, cihazlar ve servisler birimi Microsoft tarafından satın alınıyor olsa da ilk Windows RT tabletini yakın gelecekte çıkaracak gibi görünüyor. Son birkaç aydır hakkında epey sızıntıyla karşılaştığımız 10.1 inç tablet Nokia Sirius kod adıyla anılıyor, ancak piyasaya geleneksel Lumia adlandırmasına uygun şekilde çıkması bekleniyor.

nokia-sirius-windows-rt-130913Son zamanların meşhur sızıntı kaynaklarından @evleaks’in paylaştığına göre Nokia’nın tableti Lumia 2520 adını taşıyacak. Bu da Nokia’nın Lumia’nın arkasına bir sayı ekleme geleneğini Windows RT tabletiyle de sürdüreceğini gösteriyor. Nokia’nın bu sayıları neye göre seçtiğini kestirmek zor, ancak 2012-2013 sezonunda çıkan cihazların genellikle “2” ondalık rakamını barındırıyor olması bu tablet için de motivasyon kaynağı oluşturuyor olabilir.

@evleaks isim dışında tabletle ilgili herhangi bir detay paylaşmasa da, Nokia Lumia 2520 olarak adlandırılacağı iddia edilen tabletin Snapdragon 800 CPU, Adreno 330 GPU, 10.1 inç, 1371 x 771 piksel çözünürlüklü ekran, LTE, 10 saate kadar çalışma ömrü sunan batarya, 32 GB dahili bellek, micro HDMI konnektörü ve micro USB portu gibi tenik özellikler taşıması bekleniyor.

6 inç ekranlı Nokia Lumia 1520’nin de ekim sonunda tanıtılması bekleniyor. Umarız Lumia 2520 de fazla bekletmeden resmiyet kazanır. Windows RT 8.1 güncellemesiyle birlikte biraz daha olgunlaşacak işletim sisteminin tabletlerdeki talihi de biraz daha açık olabilir.

İlgili >> Twitter (@evleaks)

İLGİLİ HABERLER