Manşetler

Nokia sıkıştırma özellikli Xpress internet tarayıcısını Windows Phone’a getirdi

Nokia’nın Windows Phone cihazlarını diğerlerinden ayırt edici kılma planında uygulamalar büyük bir yer tutuyor. Şirketin bu amaçla çeşitli uygulamalar çıkardığını biliyoruz. Onlara Xpress ile bir tanesi daha eklenmiş oldu. Lumia için Xpress uygulaması sayesinde Nokia Windows Phone kullanıcıları internette gezinirken hem veriden, hem zamandan, hem de paradan tasarruf edecek. Şu an beta hâlinde olan Xpress uygulaması veri ve bant genişliği izleme imkanını da bünyesinde barındıran, dergi görünümlü RSS okuyucu içeren, otomatik tercüme ve içerik araması gibi özellikleri de sunan bir internet tarayıcısı.

Şirketin söylediğine göre xpress uygulaması internette gezinme esnasında verileri yüzde 85’e varan oranlarda otomatik olarak sıkıştırıyor. Bu da kullanıcıların mobil operatörden satın aldıkları kısıtlı web paketini daha idareli şekilde kullanma fırsatı sunuyor. Web sayfalarını internete bağlı olunmayan zamanda okumak için kaydetme, video veya fotoğrafları mobil cihaz yerine SkyDrive hesabına yükleme gibi özellikler de Xpress uygulaması tarafından sunuluyor.

Nokia’nın Lumia için Xpress uygulamasına entegre ettiği dergi tarzında haber okuyucusu da RSS beslemeleri aracılığıyla siteleri eklemenize ve bunların haberlerini toplu şekilde görme fırsatı veriyor. QuickLinks adı verilen bir ekran da yer imlerini bünyesinde barındırıyor ve favori sitelere kolay ulaşım ağlıyor. Nokia web sitelerini otomatik olarak ana dile çevirecek bir tercüme motorunu da Xpress internet tarayıcısına eklemiş. Lumia için Xpress uygulaması Windows Phone Marketplace üzerinden indirilmeye sunuldu.

İlgili >> Nokia Beta Labs

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER