Teknoloji

Nokia Siemens Networks LTE Advanced ile 4G’nin de ötesine geçiyor

Teknoblog.com – Nokia Siemens Networks bugün bir açıklama yaparak hücresel İnternet erişimini 4G’nin bile ötesine taşıyacak bir teknoloji üzerinde denemeler yaptığını duyurdu. LTE Advanced olarak adlandırılan bu veri iletim formatı yeni bir radyo yayın tekniğine sahip, bu teknik ağın kapasitesini herhangi bir altyapı yatırımı yapmadan arttırıyor. Bu teknoloji ile birlikte kapsama alanının sınırında yer alan kullanıcılarda LTE’nin hızından daha fazla yararlanabiliyor.

Nokia Siemens Networks’e göre LTE Advanced ile kenar noktalarda LTE’nin 160 Mbps’lik tepe bağlantı hızının %50 seviyesine ulaşmak mümkün olabiliyor.

LTE Advanced şu anda çoğu 3G standardını kontrol altında tutan 3GPP grubunun incelemesi altında ve ITU standardı olarak da kaydedildi. Bu teknoloji için herhangi bir çıkış takvimi oluşturulmadı, ancak bu teknoloji LTE’nin bir alt kümesi gibi davranabilir ve böylelikle temel 4G servisinin kendisinden daha önce pazarda yer bulabilir.

LTE teknolojisinin Avrupa ve Kuzey Amerika’da 2010’dan itibaren kullanılması bekleniyor. Bu teknoloji güçlü kapsama alanlarında 100 Mbps ve daha yüksek bağlantı hızlarını vaad ediyor. AT&T, Bell, T-Mobile, Telus ve Verizon bu teknolojiyi gelecekteki cep telefonlarında kullanmayı planlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER