Teknoloji

Nokia Scalado’nun teknolojisini başka şirketlere lisanslamayı düşünmüyor

Nokia Lumia serisi Windows Phone cihazlarını daha da geliştirmek amacıyla Scalado’dan görüntülemeyle ilgili eleman ve teknoloji alımıyla ilgili planlarını geçen hafta açıklamıştı. San Francisco’da düzenlenen ve Windows Phone 8‘in tanıtıldığı etkinlikte Nokia da Lumia cihazları için kamera gelişimlerini gösterme fırsatı buldu.

The Verge sitesi de bu etkinlikte Nokia’dan Kevin Shields ile konuşma ve şirketin Scalado ile ilgili planlarını öğrenme fırsatı bulmuş. Shields’ın söylediğine göre Scalado aralarında RIM’in de bulunduğu diğer iş ortaklarına karşı yükümlülüklerini yerine getirmeyi sürdürecek. Nokia bu ekibin yeteneklerini elde etmek için Scalado ile temasa geçmiş, aslında sadece iş ortaklığı yapma noktasında bir seçenek de varmış, ancak Nokia işi daha da ileri götürmeyi tercih etmiş. Sonuç olarak Nokia’nın Lumia Windows Phone cihazlarında yer alan kamera uygulaması önümüzdeki haftalar içinde Scalado’nun elemanlarının katkılarıyla geliştirilen Akıllı Grup, Aksiyon, Panorama, Zamanlayıcı gibi işlevleri kazanacak.

RIM’in BlackBerry 10 kamera yazılımında da Scalado’nun işlevleri kullanılıyor, ancak söz konusu diğer üreticilerin Windows Phone cihazları olunca, Nokia’nın duruma bakışı ne? The Verge bu soruyu Shields’a sormuş, cevap olarak da Nokia’nın Scalado teknolojisini lisanslama gibi bir planının olmadığı cevabını almış. Shields, Scalado’yu kendi çatıları altına kattıktan sonra geri dönüp onun teknolojilerini rakiplerine lisanslamanın olasılık dahilinde olmadığını belirtmiş. Yine de, “asla asla deme” diyerek de muhtemel bir lisanslama olayına kapıyı tamamen kapatmamış.

İlgili >> The Verge

İLGİLİ HABERLER