Teknoloji

Nokia sanal gerçeklik ürünüyle yeniden sahneye çıkacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
Görsel: Pocket-lint
Görsel: Pocket-lint

Nokia yeni ve kullanıcıları sarmalayacak işlerin peşinde. Akıllı cihazlar ve servisler birimini Microsoft’a sattıktan sonra daha çok altyapı ekipmanlarına ve daha ufak çaplı yazılım projelerine yönelen Nokia, sanal gerçeklik işine ciddi anlamda girmeyi planlıyor. Recode sitesinin haberine göre, gelecek hafta Los Angeles’ta düzenlenecek etkinlikte ilk VR (sanal gerçeklik) ürünü tanıtılacak.

Tanıtım hem Nokia’nın popüler bir alana girecek olması açısından hem de telefon birimini yaklaşık bir buçuk yıl önce tamamen Microsoft’a devrettiğinden beri ilk kez büyük bir ürün lansmanı düzenleyecek olması açısından önem taşıyor. Yeni VR ürünüyle birlikte dikkatler yeniden Nokia’nın üstüne çekilebilir.

Nokia ve “tüketici elektroniği” terimleri artık birbirine yabancı iki kavram gibi görünüyor, ancak sanal gerçeklik işine girmek Nokia’nın yeniden toparlanmasına yardımcı olabilir. Nokia, VR işinde Facebook’un Oculus’u, Microsoft, Sony, Samsung, HTC gibi büyüklerle rekabete girecek.

Yakında çıkması beklenen ürün hakkında fazla bir şey bilinmiyor. Nokia’nın gelişmiş ürünler grubu olan Nokia Technologies bu projeyi yürütüyor. Aynı grubun gelecek yıl Nokia’yı yeniden telefon işine geri döndüreceği de söyleniyor. Ne var ki, bu grup sadece telefonun tasarımına kafa yoracak, üretimi iş ortakları üstlenecek.

Nokia CEO’su Rajeev Suri, geçen hafta düzenlenen yatırımcı toplantısında yoğunlaştırılmış görünütüleme teknolojilerinin Nokia’nın üstünde çalıştığı alanlardan bir tanesi olduğunu söylemişti.

İLGİLİ HABERLER