Teknoloji

Rusya cep telefonu pazarında liderlik yeniden Nokia’nın

Euroset tarafından açıklanan rakamlara göre, Nokia geçtiğimiz yaz Samsung’u geride bırakarak Rusya cep telefonu pazarında yeniden liderliğe yükseldi. Finli şirketin pazar payı yüzde 29’a ulaşırken, Samsung’un pazar payı yüzde 27’de kaldı. Nokia yönetiminin yüzünde tebessüm uyandıran sonuçlarda artan rekabete olarak Samsung’un Rusya pazarında düzenli olarak pay kaybetmesinin bir etken olduğunun altı çizildi.

nokia-lumia-520-inceleme-00016

Nokia’nın liderliğe oturduğu Rusya cep telefonu pazarında Alcatel, LG ve hatta Apple paylarını sabit aralıklarla artırmayı başardı. Samsung’un geçtiğmiz yaz yüzde 38 olan pazar payı yüzde 37’ye gerilerken, operatörlerle işbirliğine giderek piyasaya çok sayıda uygun fiyatlı Windows Phone işletim sistemli cihaz süren Nokia Rusya’daki cep telefonu kullanıcılarının yeniden kendisine dönmesini sağladı.

Rusya’nın en büyük operatörü konumundaki MTS’nin CEO’luğunu yürüten Andrey Dubovskov, iPhone satışından vazgeçtikten sonra Windows Phone için yoğun bir promosyon uygulayacaklarını daha önceden dile getirmişti. Dubovskov iPhone satmaktan vazgeçmelerinin gerekçesi olarak ise kendilerine satıştan kalan gelirin az olmasını göstermişti.

rusya-cep-telefonu-pazari-160913

Samsung’un neredeyse tüm fiyat aralıklarına yönelik cihazlarının olması nedeniyle bu tablonun ileride yeniden Güney Koreli şirket lehine dönmesi şaşırtıcı olmayacaktır. Ancak Rusya gibi büyük bir ülkede liderliği yeniden ele geçirmek Nokia’nın bazı yeteneklerinin halen kaybolmadığını göstermesi bakımından önem taşıyor. Microsoft’un hakimiyetindeki yeni dönemde bu tablonun sürdürülüp sürdürülemeyeceği ise ayrıca merak ediliyor.

İlgili >> WPCentral

İLGİLİ HABERLER