Manşetler

Nokia QWERTY klavyelisi N9 kendini Çin’de gösterdi – Galeri

İki ay önce fotoğrafı Çin üzerinden internete sızan bir QWERTY klavyeli cihazın MeeGo işletim sistemiyle (ya da Symbian^4 ile) çalışacak olan Nokia N9 olduğu iddia edilmişti.Bu cihazın Nokia’nın yol haritasında yer alıp almadığı konusunda emin değiliz, ancak söz konusu Nokia olunca güvenilirliliği fazla olan Eldar Murtazin bile yine Çin’de ortaya çıkan yeni Nokia N9 fotoğraflarının gerçekliğine ikna olmuş gibi.

Eğer fotoğraflarda gördüğümüz cihaz N8’in henüz olgunlaşmamış olan klavyeli versiyonu N8-01’e fazlasıyla benziyor. Bu fotoğrafları internete sızdıran kaynak N9’un henüz son hâlini almadığını, henüz son çizimleri yansıtmadığını söylüyor. Telefon için öngörülen çıkış zamanı ise Aralık ayının başlarına denk geliyor. Finlandiya’da geliştirilen bu prototip tamamen metalden yapılmış. Sadece klavye tuşları, USB kılıfı ve birkaç dekoratif parça plastikten.

Bu arada Engadget Nokia N9 prototipiyle ilgili bazı ek bilgilere ulaşmış. Cihazın seri numarası Nokia’nın dahili sisteminde aratıldığında karşımızdaki N9’un bir Nokia prototipi olduğu ortaya çıkıyor. Prototip kodları ve telefonun içindeki etiketler bu telefonun piyasaya çıkmak için güçlü bir aday olduğunu ortaya koyuyor.

Galeri: Nokia N9’un internete sızan fotoğrafları
[nggallery id=378]

İlgili – Eldar Murtazin
İlgili – Baidu

İLGİLİ HABERLER