Teknoloji

Nokia bu sefer yeni QLED TV’leri ile iddiasını gösteriyor

nokia qled tv

Bir zamanların popüler cep telefonu markası Nokia, HMD Global aracılığıyla eski günlerindeki kadar yüksek popülariteye sahip olmayan akıllı telefonlar çıkarmayı sürdürüyor. Bununla birlikte marka, yurt dışında yeni çıkardığı QLED TV’ler ile de bu alanda iddialı olduğunun işaretlerini veriyor.

Nokia, televizyonlarıyla çok fazla üne sahip olmayabilir, ancak daha önce bu alanda ürünler çıkardı. Ancak bu çıkışla birlikte yeni ürünler, Avrupa’nın ötesinde ilk kez satılacaklar. Yeni ürün yelpazesi, Streamview adlı Avusturyalı bir şirketle ortaklaşa yapılan giriş seviyesi QLED’lerden oluşuyor. Ürünler, 43 inçten 70 inç’e kadar değişen boyutlarda mevcut olacak. 43 inçlik versiyon için sadece 750 dolardan başlayan fiyat veriliyor. Ekran büyüklüğü arttıkça fiyatlar yukarı doğru ilerliyor.

Tüm ekran boyutlarında yerleşik subwoofer’lar, Chromecast, Wi-Fi ve Bluetooth desteğinin yanı sıra üç HDMI 2.0 bağlantı noktası bulunuyor. Ayrıca giriş gecikmesini 8 ms’ye kadar azaltabilen bir oyun modu da var. Bu, çığır açıcı bir şey değil ama var olması kesinlikle güzel. İşletim sistemi tarafında ise bu Nokia TV’leri Android TV çalıştırıyor ve 8 GB yerleşik depolama alanına sahiptir.

Her ne kadar QLED olarak tanıtılsa da, aslında ekranların üstte Quantum Dot filmi olan klasik LCD panellere sahip olduğuna dikkat edilmelidir. Bu, alışılmadık bir uygulama sayılmaz. Hem TCL hem de Samsung, giriş seviyesi modellerde daha yüksek parlaklık elde etmek için benzer teknikleri benimsemişti, ancak yine de beklentilerinizi değiştirmiştir.

Yeni Nokia TV’ler bu ay bitmeden yurt dışında satışa sunuluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER