Teknoloji

Nokia PureBook Pro ile dizüstü bilgisayar pazarına dönüyor

nokia purebook pro

Nokia bir zamanlar dizüstü bilgisayar pazarında şansını denemişti. Şirket 2009’da Nokia 3G Booklet adını taşıyan bir cihaz çıkarmış ancak bunun arkası gelmemişti. OFF-Global isimli Fransız girişimle iş birliğine giden Nokia, PureBook Pro isimli dizüstü bilgisayarını duyurdu. Büyük ekranlı ve şık tasarımlı bir dizüstü bilgisayar olan PureBook Pro, Windows 11 işletim sistemi ve Intel’in en yeni işlemcileriyle geliyor.

PureBook Pro’nun hedef kitlesinde büyük ekranlara ihtiyaç duyan profesyoneller bulunuyor. Kullanıcılara 15.6 ve 17.3 inç olmak üzere iki farklı ekran seçeneği sunuluyor. IPS paneller Full HD çözünürlük sunuyor. Bu panellerin maksimum parlaklık seviyesi ise 520 nit.

PureBook Pro tasarımıyla akıllara 2021 model 14 inç MacBook Pro’yu getiriyor. Yükseltilmiş ayaklar, yuvarlatılmış kenarlar ve klavyenin yakınındaki hoparlörler MacBook Pro’ya benziyor.

PureBook Pro 12. Nesil Intel Core i3-1220P işlemciye sahip. Bu işlemci, Intel’in kısa süre önce duyurduğu 12. nesil Alder Lake işlemcilerden biri. İşlemciye 8 GB DDR4 RAM ve 512 GB M.2 SSD depolama alanı eşlik ediyor.

nokia purebook proNokia PureBook Pro iki adet USB-C girişi, bir adet USB 3.2 girişi, microSD kart yuvası ve 3.5 mm. ses girişi ile geliyor. 57 Wh kapasiteli pil, dizüstü bilgisayara 10 saatlik bir pil ömrü sağlıyor. 15.6 inç ekranlı model 699 avro, 17.3 ekranlı model ise 799 avro karşılığında satılacak. PureBook Pro’nun çıkış tarihi konusunda ise henüz bilgi verilmiş değil.

İLGİLİ HABERLER