Teknoloji

Nokia’dan yeni kullanıcı arayüzü tasarım dili: Pure UI

nokia pure ui

Nokia Pure UI adını verdiği yeni kullanıcı arayüzü tasarım dilinin duyurusunu yaptı. Pure UI’ın Nokia markalı telefonların yanı sıra şirketin markasını taşıyan diğer tüketici elektroniği cihazlarında da kullanılması planlanıyor.

Tutarlı, esnek ve geleceğe dönük olması amaçlanan tasarım, temiz ve minimalist bir görünüm sunuyor. Bunun mevcut tasarım trendleriyle uyumlu olduğunu da belirtmek gerekiyor. Yeni tasarım dilinde aralarında şablon ve yönergelerin de bulunduğu çok sayıda bileşen mevcut.

Yeni görünümün en önemli parçalarından birisi de Nokia Pure adını taşıyan yazı tipi. Bu yazı tipi kullanıcı arayüzünün tamamında boy gösteriyor.

Pure UI özel tasarlanmış ikonlar da barındırıyor. Bu ikonların kalınlığı cihazın ekran özelliklerine bağlı olarak değişebiliyor. Buna ek olarak, kullancının dikkatini çekmesi gereken yerler animasyonlarla desteklenebiliyor. Nokia tasarımcıların yararlanabilecekleri standart tasarım unsurları sunmayı da ihmal etmiyor.

Koyu renk modu da bulunan Pure UI, şimdiye kadar saf Android’e yakın bir deneyim sunan Nokia’yı farklı ufuklara götürecek gibi görünüyor. Şirket Pure UI’ın ne zaman kullanılmaya başlayacağı konusunda bilgi vermedi.

Nokia Pure UI telefonlar dışında da kullanılabilecek

Nokia Pure UI, yukarıda da belirttiğimiz gibi, telefonlar dışında cihazlarda da kullanıcıların karşısına çıkacak. Şirket Pure UI’ın web tabanlı kompleks paneller oluşturmak için kullanılabileceğine dikkat çekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER