Teknoloji

Nokia Ovi Haritalar Bing Haritalar’ın yerini alabilir

Nokia ve Microsoft’un mobil ortaklık stratejisinde Nokia’nın Ovi Haritalar servisinin Microsoft’un haritalama servislerinin çekirdek parçasını oluşturacağı söylenmişti. Nokia’nın Ovi adını rafa kaldırıp “Nokia Services” markasını kullanacağının açıklanmasından önce Nokia’daki kaynaktan gelen bir bilgi, Ovi Haritalar’ın Bing Haritalar’ın yerini alacağını işaret ediyordu.

Microsoft, Bing Haritalar’ı Google’ın popüler olan Haritalar servisine rakip olarak çıkardığı bir servisti. Redmond, en büyük rakibini alt edebilmek için oldukça fazla kaynak harcadıktan sonra Nokia ile girişilen ortaklık kapsamında Nokia’nın haritalama teknolojisini kullanabilir.

Search Engine Land sitesi konuyla ilgili olarak Microsoft ile irtibata geçmiş ve oradan bilgi almaya çalışmış. Ancak oradan gelen bilgiler de pek dişe dokunur değil: “Bing Haritalar yol bilgisi, coğrafi kodlama ve rota servisleri için birkaç yıldır, Nokia’nın Navteq yön veri servisleri aracılığıyla, Nokia içeriğinden faydalanıyor. Nokia ile Microsoft ortaklığı ile gelecekte daha derin bir işbirliği mümkün kılınacak.”

Navteq ve Nokia’daki birkaç kişi de benzer cevaplar vermiş, yine de yeniden yapılanmanın detaylarını açıklamamış. Bu bilgiyi Nokia’nın Ovi markasını artık kullanmayacak olmasıyla birleştirdiğimizde sözü edilen işbirliğinin gerçekleşme ihtimali daha yüksek gibi görünüyor.

İlgili – Search Engine Land

İLGİLİ HABERLER