Manşetler

Nokia Normandy Android cihazının mühendislik prototipi kendini gösterdi

Nokia’nın Android işletim sistemli bir cihaz çıkarıp çıkarmayacağına dair birçok söylenti ortalıkta dolaşıyor. Bazıları Finlandiyalı şirketin akıllı cihazlar ve servisler birimi Microsoft çatısı altına geçmeden giriş-orta segmente mensup bir Android telefon çıkaracağını öne sürüyor.

nokia-normandy-android-130114

Normandy kod adıyla anılan bu cihaza ait sızıntılar son zamanlarda epey arttı. Basın fotoğrafı ve benchmark sonuçlarının sızmasının hemen ardından bu sefer de Normandy’ye ait olduğu öne sürülen bir mühendislik prototipine ait fotoğraf Twitter üzerinden paylaşıldı.

Fotoğrafta henüz resmi duyurusu yapılmamış cihaz bir kılıf içinde görünüyor. Ancak ekranın hemen altında yer alan “geri” butonu daha önce gördüğümüz basın fotoğrafında da yer alıyordu. Bu da prototipin doğruluk ihtimalini daha da artırıyor.

Dedikodular Nokia Normandy’nin 4 inç, 854 x 480 piksel çözünürlüklü ekran, Qualcomm Snapdragon 200 işlemci, 5 megapiksel arka kamera ve Android 4.4.1 KitKat gibi özelliklere sahip olacağını işaret ediyor. Gelecek ayki Mobil Dünya Kongresi’nde bu cihazın resmi duyurusunun yapıldığını görebiliriz. Tabii ki, bu cihazın rafa kaldırılmış bir proje olması da ihtimaller arasında yer alıyor.

İlgili >> GSMArena, Twitter (@seamissu)

İLGİLİ HABERLER