Manşetler

Nokia Normandy Android cihazının Windows Phone görünümlü kullanıcı arayüzü sızdı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft ve Nokia bir Android cihazı çıkarma konusunda sessiz kalmayı sürdürüyor, ancak bu sırada yepyeni sızıntılar da gelmeye devam ediyor. Popüler kaynak @evleaks, Nokia’nın Normandy kod adıyla anılan cihazıyla ilgili sızıntılarına bir yenisini ekledi. Bu sefer cihaza ait olduğu iddia edilen ve Windows Phone’a fazlasıyla benzeyen özelleştirilmiş Android kullanıcı arayüzüne ait ekran görüntüleri paylaştı.

nokia-normandy-170114-1 Nokia mühendislerinin elinden çıkan kullanıcı arayüzü Windows Phone’daki gibi farklı boyutlarda kutucuklardan oluşuyor. Ayrıca İnternet, Mağaza, Twitter, Skype, Nokia Here Haritalar, Vine, Mix Radio, Kamera gibi uygulamalar da dikkat çekiyor. Microsoft ve Nokia’nın kendi uygulama mağazalarını mı, yoksa Google Play’i mi cihaza yerleştirecekleri henüz bilinmiyor. Ancak Google Play’i yerleştirmek için Google’dan onay almaları gerekiyor. Nokia’nın Amazon Appstore Android uygulama mağazasını eklemek için Amazon ile görüşmeler yaptığı da söyleniyor.

Modifiye edilmiş Android işletim sistemine ait kullanıcı arayüzünde cevapsız çağrıları, takvim kayıtlarını ve uygulama bildirimlerini gösteren bir bildirim merkezi de bulunuyor. Ayrıca siyah renkli arka plan ve beyaz yazılar da Windows Phone 8 kullanıcı arayüzüne benzerliği biraz daha artırıyor.

nokia-normandy-170114-2

Microsoft ve Nokia’nın Android cihazını ne zaman çıkaracağı belli değil, ancak tanıtımın Microsoft ve Nokia arasında 2014’ün ilk çeyreğinde tamamlanacak satış anlaşmasının ardından gerçekleşeceği tahmin ediliyor. Normandy’nin giriş seviyesi bir cihaz olması, gelişmekte olan pazarlarda akıllı telefon deneyimiyle yeni buluşacak kullanıcıları hedeflemesi bekleniyor.

Geçtiğimiz eylül ayında New York Times’ta çıkan bir haber Microsoft’a satışın gerçekleşmesinden önce Nokia mühendislerinin Google’ın Android işletim sistemiyle çalışan Lumia telefonları geliştirmekte olduğunu işaret ediyordu. Hatta satın alma görüşmeleri sürerken Microsoft’un Android cihazlarından haberi varmış, ancak şirketlerin anlaşmasında bu cihazlar kapsam dışı bırakılmış.

Microsoft çatısı altında bir Android cihazı çıkarılması biraz garip görünüyor, ancak kabul etmek gerekir ki, birçok kişi Nokia’nın Android cihazı çıkarmasını yıllardır bekliyordu. Bazı kaynaklar Microsoft’un Windows Phone’a verdiği öneme rağmen, Normandy cihazını 2014’te çıkaracağını iddia ediyor.

Normandy cihazına ait fotoğraflar da daha önce sızmıştı. Lumia cihazlarına benzer şekilde polikarbon kasaya sahip olan bu cihazda kamera flaşı, ses ve güç butonları yer alıyor. Ayrıca kullanıcı arayüzündeki durum çubuğu Normandy’de çift SIM desteğinin de olduğunu gösteriyor.

The Verge sitesinin verdiği bilgilere göre Normandy’de 4 inç ekran, Qualcomm Snapdragon S4 işlemci, 3 megapiksel kamera, 4 GB dahili bellek, 512 MB RAM gibi giriş seviyesi özellikler bulunacak. Ayrıca microSD kart yuvası sayesinde depolama alanını daha da artırmak mümkün olacak.

İlgili >> The Verge, Twitter (@evleaks)

İLGİLİ HABERLER