Teknoloji

Nokia N9’un kamerası rakiplerininkinden hızlı, üstelik NFC ile görüntü aktarımına izin verecek

nokia-n9-2011-06-21-14Nokia, dün tanıtmış olduğu ilk MeeGo akıllı telefonu Nokia N9’un kamerasının hızlı fotoğraf çekmesiyle övünüyor. Şirketin ürün yöneticisi Jens Wilkes N9’un 2.6 saniyelik performans ile şu anda dünya pazarındaki en hızlı fotoğraf çeken telefon olduğunu dile getiriyor.

Bu 2.6 saniyelik sürede kameranın açılıyor, vizörün hazır hâle geliyor, nesneye odaklanılıyor ve fotoğraf çekiliyor. Karşılaştırma yapacak olursak Apple iPhone 4’ün aynı işleri gerçekleştirmesi 3 saniyesini, Samsung Galaxy S II’nin ise biraz daha uzun zamanını alıyor. Windows Phone 7 cihazları listenin aşağısında yer alıyor. LG Optimus 7, 5 saniyede, HTC HD 7 ise 8.3 saniyede fotoğraf çekimi gerçekleştirebiliyor. Umarız Nokia’nın yapacağı geliştirmeler Windows Phone’un bu alandaki performansı daha iyi hâle gelir.

 

Wilkes, Nokia N9’daki sürekli otomatik odak ve dokunarak odaklama desteğine, yüz algılama özelliğine ve 720p HD kalitesinde 30 fps video çekim yeteneğine de dikkat çekiyor. N9’da yer alan NFC desteği ise cihazdan cihaza görüntü aktarımına yardımcı olabilir.

İlgili – Nokia Conversations

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER