Teknoloji

Nokia N9’u ABD’de piyasaya sürmeyecek

nokia-n9-2011-06-21-8Nokia’nın MeeGo işletim sistemli ilk akıllı telefonu Nokia N9’un yurtdışında piyasaya çıkışıyla ilgili yeni gelişmeler ortaya çıkmaya devam ediyor. Symbian ve giriş seviyesi cep telefonlarını ABD ve Kanada’da satmayı bırakacağını açıklayan Nokia, N9’u da ABD’de piyasaya sürmeyeceğini açıkladı.

Nokia’nın ürün lansmanlarında son kararı her ülkenin birimine bırakıyor. Kararlar da Nokia’nın geniş ürün portföyünü oluşturan mevcut ve gelecek ürünlere göre, bununla birlikte yerel pazar fırsatlarını değerlendirecek en iyi yönteme göre yapılıyor. Bu bilgiler ışığında Nokia N9’un Büyük Britanya’da satışa çıkıp çıkmayacağı da belli değil. Bu ülkede faaliyet gösteren cep telefonu perakendecisi Carphone Warehouse Nokia N9’un Büyük Britanya’ya gönderilmeyeceğini belirtmiş.

Bu durum, Nokia’nın büyük pazarları Windows Phone için hazırladığını gösteriyor. Symbian ve MeeGo cihazları ise gelişmekte olan ülke pazarlarında olacak. Zaten Nokia N9’un önümüzdeki pazartesi günü Türkiye lansmanının yapılacak olması bunu da doğrulayan bir gelişme.

İlgili – Engadget

İLGİLİ HABERLER