Teknoloji

Nokia N9’da Android 4.0.3 çalıştıran özel sürüm yayınlandı – Video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Android 4.0 ile çalışan Nokia N9‘un görüntüleri geçtiğimiz ay internete çıkmıştı. Bunun üzerinden fazla zaman geçmemişti ki, Nokia N9’a özel işletim sisteminin resmi olmayan alfa sürümü NITDroid tarafından yayınlandı.

3.9 inç’lik ekrana sahip olan ve önünde herhangi bir fiziksel tuş barındırmayan Nokia N9, Android 4.0 Ice Cream Sandwich’in mantığına ve tarzına uygun düşüyor. Android 4.0 ile birlikte getirilen işletim sisteminin içine alınan ve ekranın tabanındaki özel bir çubuk üzerinden gerçekleştirilen navigasyon işleri Nokia N9’da da düzgün bir şekilde çalışıyor gibi görünüyor. Çeşitli sensörler, Wi-Fi ve ivmeölçerin dışında telefonun her işlevinin düzgün şekilde çalıştığı not ediliyor. Telefonun 3D hızlandırıcısını kullanmak veya mobil şebekeye erişip telefon görüşmeleri yapmak mümkün oluyor.

Cihazına Android yükleme konusunda istekli olan Nokia N9 sahipleri alfa sürümünü NITDroid üzerinden indirebilir. Aynı sayfada yükleme için yardımcı adımlar da listeleniyor. Aşağıda ise Nokia N9’da Android deneyimini gösteren iki video yer alıyor. İkinci video Türkiye’den, bir MeeGo Türkiye topluluğu üyesi tarafından çekilmiş. Telefonu sıfırdan başlatan kullanıcı N9’da Android 4.0’ın ilk ayarlarının nasıl yapıldığını gösteriyor. Telefonda Android’in yüklenmesi biraz uzun zaman alıyor gibi geldi, bu ilk seferden dolayı mı böyle, yoksa her açılışta beklemek gerekiyor mu, bunu bilmiyoruz. Nokia N9’u olup da Android 4.0 yüklemeyi deneyen varsa yorumlarını bizimle paylaşabilir.

İlgili – NITDroid

İLGİLİ HABERLER