Manşetler

Nokia N9’da 4 inç’lik OLED ekran ve 1 GHz’lik işlemci bulunacak mı?

Geçtiğimiz haftanın sonunda Nokia N9’un yeni fotoğrafları internete düşmüştü. Oldukça net olan bu fotoğraflar cihazın birçok fiziksel ayrıntısını gözler önüne seriyordu. Yine de, insanları heyecanlandıracak birçok bilginin eksik olduğunu söylemeliyiz. Ancak N9 ile ilgili dedikodu çarkları olanca hızıyla dönüyor ve her geçen gün yeni dedikodular ortaya çıkıyor. Yakın bir gelecekte beklediğimiz Nokia N9’u özel kılacak özellikler neler olacak?

NokNok sitesine bilgi veren Lee adındaki bir kaynak N9’un dehşet verici bir cihaz olacağını söylüyor. Her ne kadar adı verilmese de, bu cihazın MeeGo ile çalışacağı dedikoduları sürekli geliyor. 4 inç’lik OLED ekrana sahip olacak bu cihaz 1 GHz Qualcomm Snapdragon işlemciyle çalışacak. 512 MB RAM, 1 GB’lık sistem belleğinin yanı sıra 64 GB’lık dahili hafızaya da yer verileceği söyleniyor.

N9 da “HD video kayıt” trendini izleyecek bir cihaz gibi görünüyor, 720p kalitesinde HD video kaydı yapabilecek. Ayrıca 802.11b/g/n WiFi, GPS, Bluetooth 2.1+ bağlantı destekleri de bulunacak. HSPA+ desteğinin de bulunacağını hatırlatmadan geçmeyelim. Bu arada verdiğimiz tüm bu bilgilerin Lee adındaki bir kişi tarafından sızdırılan bilgiler olduğunu hatırlatalım. Dedikodulara bakılırsa N9 gerçekten de dehşet verici bir cihaz olacak. 64 GB’lık dahili bellek ve 4 inç’lik OLED gibi özellikler oldukça heyecan verici. Ancak Nokia’nın cep telefonlarında Qualcomm’un Snapdragon işlemcileri yerine Texas Instruments’ın OMAP işlemcilerini tercih ediyor oluşu verdiğimiz bu bilgilerin inanılırlılığını biraz düşürüyor.

Gelecek ay düzenlenecek olan Nokia World’de Nokia N9 ile ilgili bilgilerin kesinleşmesini bekliyoruz.

İlgili – IntoMobile

İLGİLİ HABERLER