Teknoloji

Nokia N950’nin içinde neler saklı?

Nokia’nın N9 ile birlikte, sadece yazılım geliştiricilerine özel olacak şekilde çıkardığı Nokia N950‘nin ABD’de kullanılabilmesi için bu ülkenin resmi makamı olan FCC’nin onayından geçmesi gerekiyor. FCC’nin yapmış olduğu incelemeler arasında cihazın içindeki bileşenlerin detaylandırılması da bulunuyor. Böylelikle Nokia’nın MeeGo geliştirici cihazının içinde nelerin yer aldığını gösterme fırsatını elde ediyoruz. Örneğin, Nokia N9’da yer alan 8 megapikse kameranın aksine N950’de 12 megapiksellik bir kameranın yer aldığını görüyoruz.

Aslında Nokia N950’nin N9 ile aynı çözünürlükte fotoğraf çekme yeteneğinde olduğunu söylemekle yetinmişti, ancak bu durum N950’nin daha yüksek çözünürlüklü bir kamera bulundurma ihtimâlini de ortadan kaldırmıyordu. Diğer farklılıklar arasında Nokia N9’da yer alan AMOLED Clear Black ekranın aksine N950’de LCD TFT panelin yer almasını, N950’de kayarak açılan QWERY klavyenin bulunmasını sayabiliriz.

Kullanıcıların rahatlıkla erişemediği BL-4D bataryası ise N9’unkinden daha düşük kapasiteye, 1320 mAh değerine sahip. Tekrar hatırlatmakta fayda var. Nokia N950’yi piyasaya sürmeyi planlamıyor, o bir yazılımcı cihazı ve geçen haftadan itibaren onların yolunu tutmaya başladı bile.

İlgili – FCC

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER