Teknoloji

Nokia N900 hem MeeGo hem de Maemo ile başlatılabiliyor

Nokia N900 piyasaya çıktığında bu cihaz Maemo işletim sistemiyle çalışıyordu ve MeeGo henüz ortalarda yoktu. MeeGo bugün yaptığı açıklamayla N900 akıllı telefonuna özel yeni bir açık kaynaklı modem uyarlaması yayınladığını duyurdu. Bu yazılımın geliştirilmesi sırasında MeeGo’nun geliştirici ekibiyle Nokia’nın telefon ve ses ekibi birlikte çalışmış.

MeeGo yazılımının kaynak kodunun açık olduğunu, bu yazılımın N900’e yüklenmesi hâlinde meydana gelebilecek tüm hatalardan kullanıcının sorumlu olduğunu söylüyor. Diğer bir deyişle, N900’e birşey olursa sorumluluk kabul etmiyorlar. .34rc5 kernel üzerinde çalışan bu imaj N900 için çıkacak olan MeeGo sürümünün gecikmesine neden olan hataların düzeltmesini de içeriyor.

Düzeltilen problemler arasında cihazın kullanımı sırasında pilin şarj olması ile ilgili problem ve WLAN sürücüsündeki hata da bulunuyor. MeeGo’dan Harri Hakulinen sistemde düzeltmek için uğraştıkları en zorlayıcı hatalardan bir tanesinin Fennect tarayıcıyla ilgili olduğunu, MeeGo’nun yazılımının gcc derleyicisi kullanmasından dolayı düzgün çalışacak bir ARM derleyicisi elde etmenin de uğraştırdığını söyledi. N900 için gelen 1.3 güncellemesiyle birlikte N900 sahipleri cihazlarını ister Maemo ister MeeGo ile çalıştırabilecekler.

İlgili – MeeGo

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER