Manşetler

Nokia N9 yılın son çeyreğinde Türkiye’de

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nokia-n9-2011-06-21-0Nokia’nın yaklaşık iki ay önce Singapur’da duyurmuş olduğu MeeGo işletim sistemli ilk ve şu an için tek Nokia akıllı telefonu Nokia N9‘un Türkiye lansmanı yapıldı. İstanbul’da düzenlenen bir basın toplantısıyla tanıtılan bu cihazla ilgili ayrıntıları Twitter hesabımız üzerinden sizlerle paylaşmıştık.

Nokia N9’da 3.9 inç’lik, 480 x 854 piksel çözünürlüklü AMOLED kapasitif ekranın yer aldığı Nokia N9’da 1 GHz’lik TI OMAP 3630 yongaset yer almakta. Bunun yanı sıra 1 GB RAM, 16 GB/64 GB’lık depolama alanı, 8 megapiksellik Carl Zeiss optikli, çift LED flaşlı kamera, 720p/3ofps video kaydı, ön kamera, 802.11b/g/n Wi-Fi, Bluetooth 2.1, GPS, A-GPS gibi teknik özelliklere sahip olan Nokia N9 MeeGo 1.2 Harmattan işletim sistemiyle çalışıyor.

Nokia N9 yılın son çeyreğinin başında, büyük ihtimalle ekim ayı içinde Türkiye’de olacaktır. Nokia, bu telefonun fiyatının 1500 TL civarında olacağını öngörüyor. Tabii, şu sıralar döviz kuru oynak olduğu için kesin bir fiyat belirlemek zor. Bu arada sadece geliştiricilere sunulacak olan Nokia N950’nin Türkiye’de de dağıtılacağı belirtildi. Qt ile geliştirilmiş uygulamaların hem Symbian’da hem de MeeGo’da çalışacak şekilde kolaylıkla derlendiği, bu sayede Nokia Mağaza’da bulunan Symbian uygulamalarının port edildikleri takdirde Nokia N9’da çalışabileceği de dile getirildi.

İLGİLİ HABERLER