Manşetler

Nokia N9 ön inceleme – Galeri & Video

nokia-n9-on-inceleme-00031

Nokia N9‘u nihayet kendi gözlerimizle görme, ellerimizle tutma ve parmaklarımızı ekranında sürükleme şansına eriştik. Daha önce karşılaştığımız ve hatta Teknoblog’da yer verdiğimiz inceleme videolarıyla bile bizi etkileyen Nokia N9’u çok yakında daha detaylı bir biçimde incelemeyi planlıyoruz. Şimdilik Nokia N9’u deneyimlediğimiz birkaç dakika sonunda edindiğimiz izlenimleri aktaralım.

Nokia, N9’un tasarımında N8 ve E7’de kullandığı tasarım dilini daha estetik biçimde yansıtmış. Siyah, mavi ve pembe gibi renklerle her kitleye hitap etmeyi amaçlayan bu cihazın ön tarafında herhangi bir tuş yer almıyor. Bu, cihazın tamamen dokunmatik hareketlerle kontrol edildiği anlamına geliyor. 3.9 inç’lik ekranın 480 x 854 piksellik çözünürlüğü grafiklerin yeterince keskin görünmesini sağlıyor, AMOLED cinsinden olması da normale göre daha kaliteli görüntü anlamına geliyor.

Nokia N9’da temel olarak üç farklı ana ekran var. Bunlardan ilki kullanıcının sosyal ağ hesaplarından toplanan güncellemelerle oluşturulan canlı ekran, ikincisi aşağı doğru kayan uygulama menüsü, üçüncüsü ise o an açık olan uygulamaların yönetildiği, küçük resimlerin kullanıldığı çoklu görev ekranı. Bu üç ekran arasında parmakları ekran üzerinde sağa veya sola doğru sürükleyerek geçiş yapılıyor. Herhangi bir uygulamada iken parmağınızı ekranın kenarından ortaya doğru sürüklediğinizde ise uygulama menüsüne geri dönülüyor.

Nokia N9 temelde dokunmayla kontrol edilen bir telefon. Ekranın dokunma hassasiyeti oldukça iyi, bu sayede dokunmatik hareketler telefon tarafından rahatlıkla algılanıyor. HTML5 destekli web tarayıcısı da hızlı, dokunmatik hareketlerle kolaylıkla yönetiliyor.

Galeri: Nokia N9
[nggallery id=648]

Nokia N9 ile ilgili daha fazla ayrıntıyı hazırlamış olduğumuz ön inceleme videosunda bulabilirsiniz. Yukarıda da belirttiğimiz gibi, Nokia N9’un ayrıntılı incelemesi çok yakında Teknoblog’da olacak.

Video: Nokia N9 Ön İnceleme

İLGİLİ HABERLER