Teknoloji

Nokia N9 MeeGo güncellemesiyle video görüşme desteği ve uygulama klasörleri gelecek

nokia-n9-inceleme-00033

Nokia’nın piyasaya çıkardığı ilk ve tek MeeGo akıllı telefonu Nokia N9 yeni güncelleştirmelerle yeni işlevler kazanmaya devam ediyor. Ekran görüntüleri internete sızan MeeGo Harmattan 1.2 sürümüyle birlikte Nokia N9’da kullanıcıların merakla bekledikleri çeşitli işlevlerin kazandırılacağı görülüyor.

Nokia N9’un arkasında olduğu gibi önünde de bir kamera yer alıyor. Ancak bu kamera şu anda 3G şebekesi üzerinden video görüşme yapma imkânı sunmuyor. Harmattan 1.2 güncellemesiyle birlikte gelen yeniliklerden bir tanesi 3G görüntülü görüşme desteği olacak. Ayrıca Nokia N9’un uygulama menüsüne iOS’teki gibi uygulama klasörleri oluşturma desteği de geliyor. Böylelikle Nokia N9’un aşağı doğru kayan uygulama menüsünün boyunu biraz kısaltmak mümkün olabilir. Nokia N9’un internet tarayıcısına da Android ve iOS’teki gibi kopyala/yapıştır desteğinin geleceği de belirtiliyor. Her ne kadar detayları belirtilmese de, Kamera ve Galeri uygulamalarında da çeşitli iyileştirmelerin geleceği iddia ediliyor.

Nokia’nın bu yeni güncellemeyi ne zaman sunacağı bilinmiyor. Ancak yukarıdaki ekran görüntülerinde sürüm bilgisi bölümünde yazılanlar, güncellemenin 30 Ocak 2012 veya sonrasında geleceği düşüncesini uyandırıyor.

İlgili – Maemo Forums

İLGİLİ HABERLER