Teknoloji

Nokia N9 Alien Dalvik sayesinde Android uygulamalarını da çalıştırabilecek – Video

nokia-n9-2011-06-21-6Nokia, N9 ve geliştiricilere özel kardeşi N950 için sayısız Qt uygulamasının varolduğunu belirtiyor, ancak bu cihazlara özel yazılım katalogu bununla sınırlı kalacak gibi görünmüyor. Myriad Group’un geliştirmiş olduğu Alien Dalvik sistemi modifiye edilmemiş Android uygulamalarının MeeGo cihazlarında çalışmasına izin veriyordu. Nokia N9 bir MeeGo cihazı olduğuna göre Android uygulamaları bu cihazda da rahatlıkla çalışabilir.

Alien Dalvik uygulama mağazalarına ve geliştiricilerine Android .apk kurulum dosyalarını yeniden paketleme ve daha sonra bu uygulamaları N9 gibi MeeGo cihazlarında çalıştırma imkânı sunuyor. Orijinal Android uygulaması cihazın donanım yeteneklerinden yararlanbiliyor, ayrıca Myriad’ın sunduğu Android SDK eklentisinin kullanımıyla daha karmaşık entegrasyonlar da gerçekleştirilebiliyor.

Android uygulamalarının çapraz platform desteği sunmasıyla ilk kez karşılaşmıyoruz. RIM de BlackBerry PlayBook tabletinin Android yazılımlarını çalıştırabileceğini duyurmuştu.

Myriad, Alien Dalvik’in bu yıl içinde MeeGo cihazları için sunulacağını duyurdu. Şirket MeeGo’nun hedef alanında olan otomobil bilgisayarlarını kullanmayı hedefleyen otomotiv şirketleriyle görüşmeler hâlinde. BMW, GM, Hyundai, Renault, Peugeot-Citroen gibi tanınmış otomotiv şirketleri gelecekteki araçlarında MeeGo’yu kullanmayı hedefliyor.

Video: Myriad Alien Dalvik

İlgili – Myriad

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER