Eğlence

Nokia N8 ile çekilen film Olive çok yakında vizyonda – Galeri & Video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia N8’in iyi bir kameraya sahip olduğunu ve bu kamerayla profesyonel sayılacak işlere imza atılacağını biliyorduk. Nokia Türkiye’nin çektiği ve Facebook sayfası üzerinden yayınladığı @sosyal bilgiler dizisi buna güzel bir örnekti. Ancak bir film yapımcısı daha da ileri gidip tüm filmini bir dizi Nokia N8 akıllı telefonu kullanarak çekmiş ve bu film çok yakında sinemalarda gösterime girecek.

Olive adlı filmde hiç bir kelime lâf bile etmeden üç insanın hayatını değiştiren küçük bir kızın hikayesi anlatılıyor. Film sırasında Nokia N8 bir dizi geleneksel film kamerası lensiyle birlikte kullanılmış. Filmin yönetmeni Hooman Khalili telefonun otomatik odaklama ve otomatik zum özelliklerinin düzgün çalışması için onu “hack” etmek zorunda kaldığını itiraf etti. Bunun dışında Nokia’nın cihazının mükemmel bir iş çıkarttığını belirtti.

Khalili cihazın otomatik odaklama ve otomatik odak özelliklerini neden kapattığına dair soruya ise birçok insanın günlük hayatında bu işlevleri kullanmadan edemediği, ancak kameranın neye odaklayacağına insanlar yerine kendisinin bilip karar verdiği, ancak aslında bu kararın her zaman doğru olmadığı şeklinde bir cevap verdi.

Filmde kamera işi Nokia N8 ile halledilmiş, ancak bunun dışında set için para harcanmış. Çekim için mekan arayanlar, makyözler, oyuncu direktörü vb. set elemanlarından oluşan kamera arkası ekibinin hazır bulunduğu filmde iki kez Oscar’a aday gösterilen bir Hollywood aktörü Gena Rownlands da rol almış. Film için 500 bin dolar para harcanmış ve bu para Facebook’un eski baş gizlilik yöneticisi Chris Kelly tarafından karşılanmış. Bu arada Khalili Nokia’dan da finansal destek almış, ancak Kelly’nin parası olmadan filmi bitirmek zor olurmuş.

Film ilk olarak 16 Aralık 2011 tarihinde ABD’de gösterime girecek. Filmin ilk beş dakikasını aşağıda bulabilirsiniz.

Video: Nokia N8 ile çekilen Olive filminin ilk beş dakikası

Video: Olive filmi kamera arkası

Galeri: Olive filmi kamera arkası
[nggallery id=755]

İlgili – SlashGear

 

İLGİLİ HABERLER