Manşetler

Nokia N8, E7, C7 ve C6-01 için Anna güncellemesi yurtdışında yayınlanmaya başladı

Nokia, bu yılın nisan ayında duyurmuş olduğu Symbian Anna güncellemesini şu anda kullanımda olan N8, C7, E7 ve C6-01 cihazları için de yayınladığına dair haberler yurtdışındaki teknoloji bloglarında dolaşmaya başladı. Ne var ki, Nokia N8 üzerinden yaptığımız testlerde ne Ovi Suite üzerinden bilgisayar bağlantısı ile ne de OTA yöntemiyle doğrudan cihaz üzerinden güncelleme sunulmuşa benzemiyor.

Yine de, yurtdışından gelen haberler Türkiye için de güncellemenin yakın olduğu şeklinde yorumlanabilir. Zaten geçtiğimiz pazartesi günü Nokia N9 Türkiye lansmanında konuşan Nokia Türkiye yetkilileri Symbian Anna güncellemesinin söz konusu cihazlar için önümüzdeki iki hafta içinde yayınlanacağını belirtmişti.

Nokia’nın N8, C7, E7 ve C6-01 için sunduğu Anna güncellemesinin dosya büyüklüğünün 27 MB olduğu belirtiliyor. Kullanıcı verileri ve uygulamaların korunduğu bu güncelemenin tüm değişiklik kayıtları AllAboutSymbian sitesi tarafından yayınlanmış. Symbian Anna ile sunulan değişikliklerin arasında cihaz, yığın depolama ya da microSD belleği için opsiyonel donanım bazlı kriptolama işlevi, daha iyi işlev gören E-posta ve Takvim uygulamaları, sürükle-bırak destekli ana ekran ve Ovi Maps 3.6 sürümü bulunuyor. Öte yandan Nokia C7 sahipleri güncelleeden sonra NFC desteğini de kazanmış olacak. Böylelikle C7 sahipleri cihazlarını birbirine tokuşturarak kişi bilgilerini, fotoğrafları, videoları ya da diğer içerikleri paylaşma fırsatı bulacak. Nokia N8 ise bu güncellemeyle birlikte yakında çıkması beklenen kamera güncellemesine hazırlanmış oluyor. Söz konusu kamera güncellemesi modifiye edilmiş bir kullanıcı arayüzü, video modunda sürekli otomatik odaklama ve daha yüksek çerçeve hızı sunacak.

Nokia N8 üzerinden Symbian Anna güncellemesinin çıkıp çıkmadığını takip ediyoruz. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

İlgili – AllAboutSymbian

İLGİLİ HABERLER