Manşetler

Nokia N8 999 TL’lik fiyatla Türkiye’de satışa çıkıyor – Galeri & Video (güncellendi)

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

img_0043Nokia’nın yeni akıllı telefonu N8 bu sefer Türkiye’deki kullanıcıları fazla bekletmedi. Yurtdışında Eylül ayı sonunda piyasaya çıkan bu cihaz yaklaşık bir ay sonra ülkemizde de satışa sunuldu. Üstelik 999 TL gibi şaşırtıcı ve agresif bir fiyat ile…

Nokia N8’i daha piyasaya çıkmadan önce size çok anlattık. Özelliklerinin üzerinden tekrar geçecek olursak, bu telefon hem bilgi hem de eğlence telefonu. 12 megapiksellik Carl Zeiss lens ve Xenon flaş ile kaliteli fotoğraflar çekmenize olanak sağlayan N8 HD kalitesinde video çekebilmesiyle de bir hayli iddialı. Sadece HD video çekmekle kalmayan cihaz HD videoları da rahatlıkla oynatabiliyor. 3.5 inç’lik AMOLED ekranda çekilen fotoğraf ve videoları görüntülemek ya da telefona attığınız videoları izlemek oldukça keyifli. Mobil USB desteği sayesinde çekilen fotoğrafları ve videoları doğrudan harici sabit diske aktarmak ya da sosyal ağ sitelerine yüklemek de mümkün. Nokia N8’in sosyal ağlarla ilgili olarak yaptığı tek iş tabii ki bu değil. Facebook, Twitter gibi farklı sosyal ağlarda hesaba sahip kullanıcılar bu hesaplarının tümünü N8 üzerinden kontrol edebilecekler.

Nokia işi sadece N8’i piyasaya sunmakla bırakmıyor. İçerik ve servis anlamında da bu cihazı destekleyecek işlere imza atıyor. Nokia N8 ile birlikte sunulacak olan yenilenmiş Ovi Mağaza’da Türkiye’ye ait servisler ve uygulamalar yer alıyor. CNN Türk, Mynet, THY, Kanal D, Digiturk Web TV gibi uygulamalar Nokia N8 sahiplerini bekliyor. Bunun yanında Facebook, Foursquare gibi sosyal ağ servisleri, Angry Birds gibi oyunlar da mevcut.

Nokia N8 geçtiğimiz hafta sonunda itibaren Türkiye’de satışa sunuldu. Yazının başında da belirttiğimiz gibi 999 TL’lik tavsiye edilen satış fiyatıyla. İzlenen bu agresif fiyatlandırma politikası Nokia’nın Türkiye pazarında büyük oynadığının kanıtı sayılır, ayrıca Ovi Mağaza’daki yerel uygulama çeşitliliğini de kanıtlar arasında sayabiliriz. N8’in beş farklı rengini de piyasada bulmak mümkün olacak.

Nokia N8’in incelemesini çok yakında Teknoblog’da okuyor olacaksınız. Şimdilik Nokia N8’in tanıtım videosu ve lansmandan fotoğraflarla sizi başbaşa bırakıyoruz.

Galeri: Nokia N8 Türkiye Lansmanı
[nggallery id=433]

Video: Nokia N8 Tanıtımı

Güncelleme:

Galeri: Nokia N8 Basın Fotoğrafları
[nggallery id=434]

BASIN BÜLTENİ

Nokia N8 Türkiye’de

Nokia tarihindeki en yüksek ön siparişi alan Nokia N8 Türkiye’de satışa sunuldu. Dünyanın en iyi kameralı telefonu olarak nitelendirilen Nokia N8, kullanıcılarını eğlencenin doruğuna taşıyacak.

Nokia?nın, Ovi servisleriyle birlikte gelen ve merakla beklenen en yeni eğlence cihazı Nokia N8 Four Seasons Bosphorus Hotel?de gerçekleştirilen bir etkinlikle tanıtıldı.

Nokia Türkiye Genel Müdürü Conor Pierce, konu hakkında şunları söyledi: “Günümüzün yüksek beklentileri olan tüketicilerine hitap edebilmek için, akıllı telefonların eğlenceli, yararlı ve güzel olması gerekiyor. Kullanım kolaylığı, mükemmel çokluortam performansı ve zarif tasarım, paketi oluşturan vazgeçilmez unsurlar. N8 ve yeni Symbian işletim sistemi ile birlikte, dünyanın en popüler akıllı telefon platformu üzerinde alışılmış, daha hızlı ve daha sezgisel bir kullanıcı deneyimi sunuyoruz. Tüketicilerden Nokia tarihindeki en yüksek ön siparişi alan Nokia N8?i Türkiye?de kullanıcılarla buluşturmaktan büyük heyecan duyuyoruz.”

Yeni Symbian işletim sistemine dayalı olan Nokia N8, hız ve kullanım kolaylığını bir arada sunuyor, aynı anda birden fazla iş yapılmasını destekliyor. Kullanıcılar, eşzamanlı olarak birden çok uygulamayı çalıştırabiliyor ve uygulamalar arasında kolay geçiş yapabiliyorlar. Dünyanın en iyi kameralı telefonu olarak nitelendirilen Nokia N8, Carl Zeiss lense sahip 12 MP kamerası ve Xenon flaşı ile, yüksek kaliteli fotoğraf ve HD kalitesinde video çekilmesine izin veriyor. Fotoğraf ve videolar ekranda düzeltilebildiği gibi, birden fazla yolla da paylaşılabiliyor. Bu bağlamda, büyük dosyaları mobil USB (USB on the go) ile harici sabit diske aktarmak ya da fotoğrafları doğrudan Facebook, Twitter ya da RenRen gibi sosyal ağlara yüklemek mümkün oluyor. Bütün bu özellikler, 3,5 inçlik AMOLED cam ekranla birlikte canlı renklerde sunulan sağlam bir alüminyum gövdede toplanıyor.

Nokia N8, eğlencede siyah kuşak sahibi. Digiturk Web TV, E! Entertainment, National Geographic ve CNN gibi kanallardan, ayrıca sezgisel müzik çalardan beslenen WebTV uygulamaları, boş vakitlere renk katıyor. Büyük ekranda Dolby Digital Plus Surround Sound ses sistemiyle HD kalitesinde video izlemek için, cihazı ev sinema sistemine bağlamak yeterli oluyor. İlk kez Nokia N8 üzerinde sunulan Ovi Mağaza?nın en yeni versiyonu ise daha çok sayıda ücretsiz uygulamaya erişim imkanı sunuyor. Bunlar arasında, Foursquare gibi sosyal ağ hizmetleri; Need for Speed Shift gibi tam sürüm oyunlar; CNN Turk, Mynet, Mackolik ve THY gibi popüler yerel uygulamalar da bulunuyor.

Diğer Nokia akıllı telefonları gibi Nokia N8 de 70’i aşkın ülkede hiçbir gizli maliyeti olmayan Ovi Harita yaya ve sürücü navigasyonuyla birlikte geliyor. Ovi Harita’nın en yeni beta sürümünü Nokia Beta Labs üzerinden Nokia N8’e yüklemek mümkün. Yeni sürüm, 85 şehirde kullanıcıları toplu taşıma, trafik durumu, güvenlik kamerası uyarıları, park alanları, benzin istasyonları ve hız sınırı uyarıları gibi konularda bilgilendiriyor.

İlgili – Nokia

İLGİLİ HABERLER