Teknoloji

Nokia’nın Android tabletiyle tanışın: Nokia N1

nokia-n1-181114-4

Akıllı cihazlar ve Servisler birimini Microsoft’a satan, Lumia markasını ve Windows Phone cihazlarını terk eden Nokia, akıllı mobil cihaz pazarına yepyeni bir cihazla geri dönüş yapıyor. Üstelik şirketin bu stratejisinde Android işletim sisteminin önemli bir yer tuttuğunu da görüyoruz.

Nokia’nın Microsoft’a devir sonrasında çıkardığı ilk bireysel tüketicilere yönelik mobil cihazı Slush 2014 etkinliğinde duyuruldu. Bu etkinlik kapsamında düzenlenen bir oturumda sahneye çıkan Nokia’nın ürünler biriminin şefi Sebastian Nyström hem şirketin yeni stratejisini açıkladı hem de yeni cihazın duyurusunu gerçekleştirdi.

nokia-n1-181114-3

Nokia N1 adını taşıyan yeni Android tablet, 7.9 inç, 2048 x 1536 piksel çözünürlüklü ekran; dört çekirdekli, 64-bit 2.4 GHz Intel Atom Z3580 işlemci, 2 GB RAM, 32 GB dahili hafıza, 8 megapiksel arka kamera, 5 megapiksel ön kamera, alüminyum yekpare gövde gibi başlıca özelliklere sahip olmasıyla dikkat çekiyor.

Tabletin iPad mini’ye olan benzerliği de dikkat çekiyor. 6.9 mm. kalınlıklı ve 318 gr. ağırlıklı gövdesi, “Doğal Alüminyum” ve “Lava Grisi” renk seçenekleri, Apple’ın Smart Case kılıfına benzeyen kılıfı da Nokia N1’i Apple’ın iPad mini’siyle benzer kılıyor. Yalnız Apple’ın iPad mini 3’te yer vermeyip iPad Air 2’de yer verdiği lamine ekranı Nokia N1’de de görüyoruz. Öte yandan kamera, butonlar ve kulaklık jakı da iPad mini’dekilerle aynı yerlere konumlandırılmış. Hatta cihazın alt kısmında benzer şekilli hoparlör ızgarasını ve Lightning porta benzeyen çift yönlü kullanılabilir type-C USB konnektörünü görüyoruz.

nokia-n1-181114-5

Android 5.0 Lollipop ile çalışan Nokia N1’de Nokia’nın Android’e özel ana ekran uygulaması Z Launcher da yüklü olarak geliyor.

Nokia N1’in üretimini Foxconn ile işbirliğine giderek gerçekleştiriyor, yani şirket cihaz üretimini doğrudan üstlenmiyor. Bu yılın başında, Microsoft’a devrin hemen öncesinde Nokia X serisi Android telefonlarıyla Android sularına ayağını şöyle bir değdiren Finlandiyalı şirket, Android tablet denemesiyle istediği sonuca ulaşabilecek mi, bunu zamanla göreceğiz.

Nokia N1 için 250 dolarlık yurt dışı satış fiyatı belirlendi. Cihazın Çin yeni yılından önce, yani takvimler 19 Şubat 2015’i göstermeden önce çıkması bekleniyor. Nokia N1 ilk olarak belirlenen tarihte Çin’de çıkacak. Daha sonra Rusya’ya ve belirli Avrupa ülkelerine gelmesi bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER