Teknoloji

Nokia Microsoft’un Windows Phone sürecini yavaş işletmesinden dolayı mutsuz

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft 2013 içinde Windows Phone için çeşitli düzeltme ve güncellemeler yayınlayacak olsa da, geniş kapsamlı bir güncelleme için 2014’ü işaret etmişti. Şirketin güncelleme sürecini yavaş işletmesiyse Windows Phone’daki en yakın çalışma partneri olan Nokia’yı mutsuz etmişe benziyor. International Business Times’a konuşan Nokia’nın uygulama gelişiminden sorumlu başkan yardımcısı Bryan Biniak, şirket olarak zamanın işin özü olduğu anlayışını Microsoft’a aşılamaya çalıştıklarını belirtti.

nokia-lumia-920-eldiven (580 x 387)

Windows Phone 8’in yayınlandığı 2012’nin kasım ayından bu yana Nokia piyasaya düzenli olarak yeni akıllı telefonlar sürüyor. Ancak uygulama ve güncellemelerin azlığı Nokia’nın akıllı telefonlarının pazardaki işini zorlaştırıyor. Uygulama eksikliğinin özellikle altını çizen Biniak, eksik olan uygulamaların kendilerine satış konusunda dezavantaj sağladığını dile getirdi. Nokia yöneticisi hedefleri kapamak için mali yılın sonuna kadar beklemenin iyi bir anlayış olmadığını, çünkü Nokia’nın piyasaya sürdüğü telefonları hemen satması gerektiğini ifade etti.

Biniak röpörtajında Microsoft’a açık açık yüklenmese de, Lumia cihazlarında kullanılan işletim sistemiyle ilgili sürecin yavaş yürütülmesinden ötürü rahatsız olduğunu net bir biçimde belli etti. Meselenin sadece donanımla ilgili olmadığını vurgulayan Nokia yöneticisi, o donanımın üzerindeki araçların da önemli olduğunu ve uygulamalar olmadan telefon satılamayacağını belirtti. Biniak akıllı telefon kullanıcılarının uygulama eksikliği olması durumunda platform değiştirmeyeceğini  ve Microsoft ile Nokia’nın insanlara Windows Phone’a geçiş yapması için bir sebep vermesi gerektiğinin altını çizdi. Mevcut mutsuzuluklarına rağmen gelecek için umutlu konuşan Biniak, 2013 sonu itibarıyla insanların bir uygulama için ”Windows Phone’da yok” cümlesini kurmasının zor olacağını sözlerine ekledi.

İlgili >> International Business Times

İLGİLİ HABERLER