Teknoloji

Microsoft Lumia serisinden Nokia markasını çıkarıyor

microsoft-lumia-1

Microsoft kendi üretimi olan Windows Phone cihazlarında Nokia markasını Microsoft Lumia markasıyla değiştirme kararını resmi olarak açıkladı. Yazılım devinin ”Microsoft Lumia” markasına geçiş yapacağına dair haberler bu hafta içinde gündeme gelmişti. Nokia’nın telefon işiyle ilgili mevcut siteleri ve sosyal medya hesaplarında Microsoft Lumia ismine geçiş süreci başlarken, bu sürecin önümüzdeki günlerde hızlanması bekleniyor. Microsoft aynı zamanda Lumia serisi telefonlarının önünde ve arkasında Nokia yerine kendi ismini ve logosunu kullanacağını da açıkladı.

Lumia telefonlarında Nokia markasını kullanmayı bırakacak olan Microsoft, önümüzdeki on yıl boyunca giriş seviyesi cep telefonlarında Nokia markasını kullanmaya devam edebilecek. Microsoft’un telefon pazarlama biriminin kıdemli başkan yardımcısı Tuula Rytilä, şirketin Nokia markasını kullanarak Nokia 130 gibi giriş seviyesi telefonlar satmayı sürdüreceğini belirtti. Rytilä Nokia markasını bu tarz telefonlar için lisansladıklarının altını çizdi. Microsoft’un bu telefonlardan kaç tanesinin üretimine devam edeceği henüz bilinmiyor. Şirket Windows Phone’a odaklanmak için Nokia’nın giriş seviyesi telefonlarının önemli bir kısmından vazgeçme kararı almıştı.

microsoft-lumia-2

Microsoft’a Nokia markasını akıllı telefonlarında kullanması için 18 aylık geçici bir izin verilmişti. Bu süre sayesinde şirket Microsoft Lumia markasına geçiş yapmak için gerekli zamanı elde etmişti. Geçtiğimiz çeyrekte Microsoft’un 9.3 milyon Lumia serisi cihaz sattığı açıklanırken, yeni markanın Microsoft’un önüne yeni engeller çıkarıp çıkarmayacağı merak ediliyor.

İLGİLİ HABERLER