Teknoloji

Nokia’nın iptal edilen McLaren prototipine ait yeni fotoğraflar

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nokia-mclaren-prototip-081215-1

Resmi duyuru olmadan internete sızan ürünlerin veya patentlenmiş teknolojilerin kullanıcılarla buluşamaması, günümüzde sıklıkla rastlanan durumlar arasında yer alıyor. “McLaren” kod adıyla anılan Windows Phone işletim sistemli Nokia RM-1052 de söz konusu kategoriye dahil edilebilecek cihazlar arasında bulunuyor.

Geçtiğimiz yılın sonlarında hakkındaki sızıntılar iyiden iyiye artan ve Microsoft’un yeni amiral gemisi telefonu olması beklenen McLaren, birden iz bırakmadan ortadan yok olmuş ve yerine Lumia 950 ve 950 XL tanıtılmıştı. Bir yılın ardından prototipine ait yeni fotoğraflarla internette tekrar boy göstermeye başlayan Nokia RM-1052, tüm detaylarıyla görülebiliyor.

Geçtiğimiz yıl McLaren’e dair bilinenler, cihazın Finli şirketin bağımsız döneminde tasarlandığının ötesine pek geçemiyordu. Ancak akıllı telefonda olduğu iddia edilen iki özellik sıklıkla konuşuluyordu. Bu özelliklerden biri olan PureView kameranın varlığı, sızan fotoğraflarda net biçimde görülüyor. Söz konusu fotoğraflarda McLaren’e Lumia 1020’nin de eşlik etmesi, PureView kameranın daha rahat fark edilmesini sağlıyor.

Diğer özellik ise PureView kamera iddialarının yanında fazlasıyla spekülatif kalıyordu. İddialara göre, McLaren, dünyanın ilk 3D Touch arayüzüyle birlikte gelecekti. Söz konusu teknolojinin, Apple’ın iPhone 6s ve iPhone 6s Plus ekranlarında kullandığı teknolojiyle bir bağlantısı olmadığını belirtmek gerekiyor. Kinect’e benzer yapıda olan arayüzle telefon ekranına dokunmadan akıllı telefonun kullanılması mümkün olacaktı. Bu iddianın gerçekliğini görmek ise, ne yazık ki, pek olası gözükmüyor.

İLGİLİ HABERLER