Manşetler

Nokia markalı bir uygulama mağazası ve Ovi Haritalar Windows Phone platformuna geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia, Windows Phone ekosistemine olan bağlılığını ve bizi ne gibi yeniliklerin beklediğini şirketin resmi blogu olan Nokia Conversations’ta yazılan bir yazı ile paylaştı. Şirketin tepe yöneticisi Stephen Elop Nokia’nın strateji geliştirme modundan çıkarak stratejisini harekete geçirmeye başladığının altını çizdi.

Finlandiyalı telefon devinin planları arasında Nokia’nın güçlü olduğu alanları Windows Phone ailesinin tüm üyelerine sunmak yatıyor. Bunların arasında en ilgi çekici olanlardan bir tanesi ise Symbian’ın popüler uygulaması Ovi Haritalar olacak. Blog yazısında, “Nokia haritalama ve konum tabanlı servislerini, Ovi Haritalar ile elde edilen deneyim üzerine inşa ederek Windows Phone ekosistemine sunacak.” şeklinde bu durum özetlendi.

Öte yandan, şirketin Windows Phone cihazlarında Nokia markalı bir uygulama mağazasının bulunacağı da blog yazısında belirtilenler arasında. Nokia CEO’su şirketinin donanım departmanının vargücüyle çalıştığını ve şirketinin pazarındaki düzensiz durumlardan bazılarını çözebileceğini dile getirdi.

İlgili – Nokia Conversations

İLGİLİ HABERLER