Teknoloji

Nokia maliyetleri kısmak için Meltemi OS projesini sonlandırdı

Nokia, Reuters tarafından verilen habere göre, Android işletim sistemiyle çalışan giriş seviyesi akıllı telefonlarla rekabet etmek için inşa etmeye çalıştığı Meltemi işletim sistemi projesini rafa kaldırdı. Finlandiyalı şirketin Linux tabanlı işletim sistemiyle ilgili çalışmaları askıya aldğı haberleri geçtiğimiz ay medyaya yansımıştı. Reuters’in kaynaklarından edindiği bilgilere göre işletim sistemine yönelik geliştirme çalışmaları şirketin maliyet azaltma çabaları kapsamında sonlandırıldı.

Nokia’nın geçen sonbaharda üzerinde çalıştığını duyurduğu Meltemi’nin emektar Series 40 yazılımının yerini alması bekleniyordu. Bu işletim sisteminde akıllı telefonlarda artık standart hâlini alan özelliklerin bulunacağı tahmin ediliyordu, böylelikle Android tabanlı ucuz telefonlara karşıda Nokia önemli bir silah kazanmış olacaktır. Ne var ki, Meltemi OS ile ilgili hakkında ilk resmi bilgilerin verildiği günden yana pek bir şey görmek mümkün olmadı.

Reuters’in haberinde, tedarikçi olduğu öne sürülen bir kaynak Meltemi platformuyla çalışan ilk telefonların bugüne kadar çıkmış olması gerektiğini öne sürüyor. Ne var ki, Nokia herhangi bir cihazın çıkacağını doğrulayacak bir işaret vermemiş, bir açıklama yapmamıştı. Bununla birlikte Meltemi’nin geliştirme çalışmalarıyla ilgili olarak pek de bir şey paylaşmamıştı.

İlgili >> Reuters

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER