Manşetler

Nokia Lumia Windows telefonları Türkiye’deki müşterilerle buluşuyor

Bundan yaklaşık bir yıl önce ilk Windows telefonlarını piyasaya süren Nokia’nın Windows Phone 8’in Türkçe dil desteği barındırmasıyla birlikte artık Windows telefonlarını Türkiye’de piyasaya sunması için bir engel kalmamıştı. Lumia 920 ve 820 telefonlarının lansmanı yapıldıktan sonra söz verildiği şekilde Nokia Windows Phone 8 akıllı telefonları Lumia 920 ve Lumia 820 yıl bitmeden, üstelik tüm dünya ile aynı anda Türkiye’de piyasaya çıkıyor.


Windows Phone 7 ve 7.5 destekli Lumia telefonlarından bu sürümler Türkçe dil desteği bulunmadığı için uzak kalmıştık. Ancak bu esnada Nokia’nın platforma yaptığı katkılar sayesinde yazılım ekosisteminde gelişmeler oldu. Nokia Türkiye Genel Müdürü Çiçek Uyansoy İcan lansman sırasında yaptığı konuşmada bun gelişmelerin altını çizdi. İcan, yeni Lumia telefonların renklerinin ve PureView teknolojisinin Nokia telefonları tüketicilerin gözünde ilgi çekici kılacak başlıca unsurlar olacağını belirtti.

Nokia Haritalar uygulaması da 13 şehire ait trafik bilgileri ve toplu taşıma uygulamasıyla kullanıcıların işini kolaylaştıracak. Bununla birlikte Nokia Bilen Göz uygulaması da kullanıcıların yakındaki mekanları daha rahat bulmalarını sağlayacak. Oyun tarafında Xbox Live entegrasyonu, müzik tarafında ise Nokia Müzik uygulaması altında bulunan Mix Radio uygulaması Nokia Lumia telefonlarını farklı kılacak. Bu arada Nokia Lumia telefonlarında varsayılan arama motoru olarak Yandex kullanılacak.

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen de lansman toplantısında sahne aldı. Özmen, Microsoft Türkiye olarak hareketli bir döneme girdiklerini, ekosistemlerinde büyük bir hareketlilik ve heyecanın gözlenmeye başlandığını ve bunun devam edeceğini belirtti. Özmen’e göre Microsoft kullanıcılara tüm ekranlarda kesintisiz bir deneyim sunuyor. Bu noktada Nokia Lumia telefonlar da Microsoft’un Windows ekosisteminde akıllı telefon ayağında önemli bir rol üstlenecek. Özmen, Microsoft’un Windows telefon platformunun kurumlar için en akıllı mobilite çözümü olduğunun da altını çizdi. Bu arada Tamer Özmen çok yakında Xbox Müzik servisinin Türkiye lansmanını gerçekleştireceklerinin de müjdesini verdi. Doğal olarak Xbox Müzik servislerine Nokia Lumia Windows telefonları üzerinden de erişilebilecek.

Noka Türkiye Portfolyö ve Planlama Müdürü Timuçin Şentürk tüketici beklentilerini ölçmek amacıyla 2000 katılımcıyı kapsayan bir araştırma gerçekleştirdiklerini ve bu araştırmanın sonuçlarını Lumia telefonların geliştirme çalışmaları sırasında kullandıklarını belirtti. Araştırmaya göre kullanıcıların yüzde 59’u yüksek kalitede görüntüleme deneyimine önem verirken yüzde 47’lik bir kısım tasarımdaki detaylara bakıyor. Kullanıcıların yüzde 66’sı için pratik şarj ve yüksek performans önemliyken, yüzde 59’luk kesim ise navigasyon özelliklerini önemli bir kriter olarak görüyor. Baktığımızda Nokia Lumia telefonlarının bu beklentileri karşılayacak özelliklerle geldiğini görüyoruz.

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Emre Sayın da Nokia Lumia telefonlarının ilk iki ay sadece Turkcell satış kanalları üzerinden satılacağının altını çizdi. Bununla birlikte Sayın Nokia Lumia telefonlarına tüketicilerden de öte mağaza ve bayi çalışanlarının büyük bir ilgi gösterdiğini, bunun da önemli bir kriter olduğunu dile getirdi.

Nokia’nın gözde Windows Phone 8 ile ilgili ilk izlenimlerimizi Nokia 920 ön inceleme yazımızda bulabilirsiniz. Telefonun detaylı incelemesi de kısa bir süre sonra yayında olacak.

İLGİLİ HABERLER